Teigiama, kad įmonė mokesčių administratoriui teikė klaidingą informaciją apie pardavimo pajamas, apskaitoje nurodė iki 50 kartų mažesnius alkoholinių gėrimų antkainius už realiai taikytus. Patikrinimo metu „nuostolingai“ veikusiai įmonei papildomai priskaičiuota sumokėti per 320 tūkst. litų mokesčių, delspinigių ir baudų. 

„Kaip rodo bendrovės apskaita, jos veikla nuo įsteigimo vis buvo nuostolinga: įmonės pirkimai esą buvo didesni nei pardavimai, oficialiai apskaitytų pardavimo pajamų neužtekdavo net darbo užmokesčiui išmokėti. Nuolat trūkstant apyvartinių lėšų, šį trūkumą tariamai dengdavo įmonės savininkė grynais pinigais. Teisintasi, kad naktinis verslas nesiseka, nes alkoholį tenka parduoti už savikainą arba pigiau, taikant įvairias nuolaidas ir pan. Tuo tarpu mokesčių administratoriaus surinkti pagrįsti įrodymai tai paneigė ir atskleidė, kad įmonėje buvo vedama apgaulinga apskaita“, - sako Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Patikrinimo metu gauta duomenų, kad bendrovė alkoholiniams gėrimams įprastai taikė vidutiniškai 55 proc. antkainius, tačiau daugiau kaip pusė gautų pajamų buvo neapskaitoma. Tai mokesčių inspektoriams patvirtino įmonės darbuotojai. Pasak jų, tokį nurodymą – neapskaityti pusės pinigų, o jei įmanoma, ir daugiau - darbuotojams buvo davusi įmonės savininkė. Parduotuvių darbo metu į kasą nepatekę grynieji buvo laikomi rankinėse arba slepiami po indais, prekėmis. Paryčiais baigus darbą, reikėdavo suskaičiuoti, kiek pinigų per pamainą apskaityta kasos aparatu, kiek palikta „juodais“. Tokį raštelį kartu su paslėptais pinigais sutartoj vietoj kasdien rasdavo įmonės vadovė.

Patikrinimų metu užfiksuota, kad nakties metu, nesitikint mokesčių inspektorių vizito, parduodamiems alkoholiniams gėrimams buvo taikomi įprasti, apie 50 proc. antkainiai, o vieno iš jų metu, nespėjus laiku paslėpti neapskaitytų pinigų, kasoje rastas jų perteklius. Laukiant mokesčių inspektorių dienos metu, kai parduotuvė pirkėjų neaptarnauja, ir bandant įtikinti, kad bendrovė iš tiesų alkoholinius gėrimus parduoda kone už savikainą, skubiai buvo uždėtos naujos kainos, tikrąsias pakeičiant nerealiai mažomis. Tačiau ir tokie triukai nuo atsakomybės neišgelbėjo. Įmonei teks sumokėti nuslėptą beveik 230 tūkst. litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių sumą, o taip pat per 90 tūkst. litų siekiančius delspinigius ir baudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)