Lėšos sudaro maždaug 2 proc. iš 40 mlrd. eurų, kuriuos Prancūzija gavo iš Briuselio 2008-2012 metais pagal regione galiojančią bendrą žemės ūkio politiką (BŽŪP). Išmokėti visą sumą šalis turės trimis etapais iki 2017-ųjų.

Prancūzija buvo nubausta dėl to, kad nepatikrino ūkininkų paraiškų dėl subsidijų, ypač aplinkos apsaugos srityje ir apskaičiuojant ariamos žemės plotą.

Grąžinti neteisingai priskaičiuotą paramos dalį nurodyta penkiolikai Europos Sąjungos šalių, tačiau Prancūzijai tenkanti grąžinama dalis yra didžiausia, rodo duomenys oficialiajame ES žurnale.

Paryžius vis dėlto sugebėjo sumažinti sumą nuo 1,8 mlrd. eurų, kurių iš pradžių reikalavo Briuselis, sako ES pareigūnai.

Naujienos pasklido praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai Didžiosios Britanijos premjeras Deividas Cameronas pasipiktino Briuselio reikalaujama papildoma 2,1 mlrd. eurų įmoka į bendrąjį biudžetą. Sumą Briuselis perskaičiavo remdamasis nuostatomis, kad kiekvienos šalies įnašas skaičiuojamas pagal jos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą.

Dėl bendros žemės ūkio politikos, kuri sudaro 38 proc. Briuselio biudžeto, buvo diskutuojama beveik tiek pat laiko, kiek gyvuoja pats blokas. Išlaidos žemės ūkio srityje tradiciškai skaidydavo ES nares; Prancūzija, Ispanija, Vokietija ir Italija gaudavo didžiausią dalį žemės ūkio subsidijų.