Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiais metais atliko daugiau kaip 130 įvairių kiniškų maisto produktų laboratorinių tyrimų, iš kurių tik 3 neatitiko kokybės ir saugos reikalavimų.

Į Lietuvą nebuvo leista įvežti 25 002 kg Aliaskinės rudagalvės menkės filė, nes atlikus parazitologinį ir kadmio laboratorinius tyrimus, nustatytos mikrosporidijos raumenyse. Lietuvos rinkos durys buvo užtrenktos ir 9283 kg kiniškų saldainių, kuriuose buvo padidintas maisto priedų ir saldiklių kiekis bei 4103 kg skystų saldainių "Spray Candy" su padidintu saldiklio kiekiu.

Pasak Jurgitos Savickaitės, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Strateginio planavimo ir kokybės valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės, minėti kiniški gaminiai į Lietuvos rinką nepateko, nes pažeidimai buvo nustatyti importo kontrolės metu.

VMVT liepos mėnesį pranešė, kad Lietuvos rinkoje išplatintos nesaugios kiniškos lėkštės sriubai, kurios gali kelti pavojų sveikatai dėl švino migracijos maistui liečiantis su lėkštėmis. Tarnyba nustatė, kad į Lietuvą 144 vnt. minėtų lėkščių įsivežė "Senukų" prekybos centras Kaune.

Per šešis šių metų mėnesius Europos Komisija paskelbė 8 pranešimus dėl įvairių, nesaugių kiniškų su maistu besiliečiančių gaminių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją