Tačiau jis pabrėžė, kad, nepaisant to, Kinija pajėgs pasiekti planinius augimo rodiklius. Anot premjero, dėl lėtėjančios infliacijos atsirado daugiau erdvės įgyvendinti priemones, skirtas skatinti augimą.

Kinijos ekonomikos būklė nukentėjo dėl lėtėjančios pasaulinės jos eksporto paklausos ir menkai augančio vidaus vartojimo.

"Mes turime reikiamas sąlygas ir galimybes ir būtinai pasieksime šių metų ekonomikos ir socialinės plėtros planinius rodiklius", - naujienų agentūrai "Xinhua" sakė Wen Jiabao.

Kinijos BVP balandį-birželį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 7,6 proc. Nors, palyginti su daugybe Vakarų ekonomikų, toks rodiklis yra didelis, tai lėčiausias Kinijos augimo tempas per trejus metus.

Remiantis anksčiau šį mėnesį paskelbtais duomenimis, Kinijos eksporto ir importo augimas liepą smarkiai smuko, todėl galima spręsti, kad lėtėjo tiek išorės, tiek vidaus paklausa.

Ekonominės sąlygos euro zonoje ir JAV - dviejose pagrindinėse Kinijos rinkose - išlieka silpnos, todėl stiprėja nerimas, kad Kinijos augimas artimiausiu metu gali dar labiau sulėtėti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)