Po kelerių spartaus augimo metų šalies ūkio plėtra kiek sumenko dėl smukusios paklausos vidaus rinkoje ir eksporto apimčių sumažėjimo į pagrindines jos užsienio rinkas. Taip pat naujausi duomenys rodo, kad sumažėjo apdirbamosios pramonės sektoriaus aktyvumas. 2013 metais bendrojo vidaus produkto augimas beveik išliko toks pat kaip ir ankstesniais metais - 7,7 procento.

Naujausius planinius Kinijos valdžios vidurkius pristatė šalies ministras pirmininkas Li Keqiang kasmetės šalies parlamento sesijos - Nacionalinio Liaudies Kongreso - metu. Valdžios planai analitikų nenustebino - tokio lygio planinių rodiklių ir buvo tikėtasi.

"Planai konservatyvūs - tokių duomenų ir tikėjomės, - kalbėjo vyriausiasis "Bank of East Asia" padalinio Honkonge ekonomistas Paulas Tangas. - Šiais metais nesitikime ekonomikos augimo spartėjimo. Daugiausiai dėmesio skirsime mažėjančioms investicijoms į ilgalaikį turtą ir smunkančiam paskolų skaičiui".

Premjeras L. Keqiang pabrėžė, kad vyriausybė sieks gyventojų asmeninių pajamų augimo ir imsis griežtesnės nekilnojamojo turto rinkos kontrolės. Pastaruoju metu sektorius sulaukdavo daugiausiai investicijų Kinijoje - dėl šios priežasties augo būstų kainos, todėl buvo bijomasi galimo kainų burbulo susidarymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)