„Tai puiki naujiena Lietuvos pieno produktų gamintojams. Derybos dėl pieno ir pieno produktų leidimų eksportui į Kiniją pradėtos dar 2011 metais.

Procesas užtruko, Kinijos atsakingoms institucijoms pateikta keli šimtai kopijų dokumentų, klausimynų, šios šalies ekspertai net 2 kartus buvo atvykę į Lietuvą ir vertino ne tik įmonių pasirengimą, bet ir visos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės sistemos efektyvumą ir patikimumą. Taigi tokia sėkminga derybų pabaiga – tai puikus įvertinimas visam pieno gamybos sektoriui“, – pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Deividas Kliučinskas.

Į Kiniją Lietuvos įmonės galės eksportuoti kondensuotą pieną, sviestą, sūrius, pieno miltelius, baltymų koncentratus ir kitą pieno produkciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)