Pasak Alytuje registruotos įmonės „Scandun“ vadovo Vaido Račkausko, Kinijos įmonė Alytuje gamina antklodes ir pagalves. „Užpildome jas natūraliais paukščių pūkais, plunksnomis arba patys iš sintetinės poliesterinės žaliavos pasiruošiame pūkus ar mikro kamuoliukus ir jais užpildome antklodžių arba pagalvių maišus“, - teigė V. Račkauskas.

Anot jo, kinai Alytų pasirinko dėl strategiškai patogios vietos. „Mes savo gaminius eksportuojame į Skandinavijos šalis. Iš Alytaus pagamintą produkciją eksportuoti yra kur kas patogiau nei iš Kinijos. Be to, čia darbo jėgos kaina dar nėra tokia aukšta, kaip Europoje“, - kalbėjo įmonės „Scandun“ vadovas.

Nors įmonė „Scandun“ buvo įkurta praėjusiais metais, gamybą pradėjo tik šių metų rugpjūtį. Šiuo metu įmonėje dirba šeši žmonės.

Įmonės vadovas paklaustas, ar į Alytų planuoja atvykti dirbti kinai, nusijuokė. „Tikrai ne, įmonėje dirba alytiškiai“, - sakė V. Račkauskas.

„Scandun“ įmonės „Dainava“ patalpose daugiau nei tūkstančio kvadratinių metrų plotą išsinuomojo penkeriems metams. Alytiškiams kol kas nėra suteikta galimybė įsigyti čia gaminamos produkcijos. Prekybos Lietuvoje įmonė nevykdo.