Neturintis stažo ar dirbę aktyviuose pardavimuose (t.y. ne už prekystalio ar prekybos salėje) mažiau nei pusmetį, gali tikėtis 1000 Lt algos. Sėkmingai parduodami jie gali užsidirbti dar ir nemažai komisinių, kurie siekia nuo 40 iki 150 proc. atlyginimo.

Pastovi alga išauga iki 1500 litų tik stažui pasiekus 1,5-2 metus, o dirbantiems pardavimuose ilgiau 3,5 metų darbdaviai moka iki 1800 Lt. Iš procentų tokie profesionalai dar gali prisidurti nuo 1100 iki 2500 Lt po mokesčių. Labai panašios tendencijos vyrauja ir Kaune bei Klaipėdoje.

„Šiame tyrime išskirtinį dėmesį skyrėme išimtinai tik aktyviais pardavimais, o ne dar ir kitomis veiklomis užsiimantiems darbuotojams, - teigia „CV Market” organizacijų psichologas Kostas Zalatoris. - Be to, rėmėmės pačių darbdavių pateiktais atlyginimų dydžiais, kuriuos jie įsipareigoja mokėti ir iš tikrųjų moka pardavėjams.”

Pasak jo, didesnį atlyginimą darbuotojai gali gauti ekonomiškai aktyvesniuose šalies regionuose arba labiau paklausiuose verslo sektoriuose: informacinių technologijų, medicinoje bei farmacijoje, energijos gamyboje.

Pardavimo vadybininkų atlyginimai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)