Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad remiantis tyrimo rezultatais, didžioji dauguma tautiečių namus puošia pirktinėmis dekoracijomis, nes taip, jų nuomone, yra gražiau ir greičiau. Kas penktas tautietis jas perka kasmet vis naujas. Tad buvo pasiteirauta, kiek jie dažniausiai išleidžia eglutės ir namų papuošimams kiekvienais metais. Paaiškėjo, jog beveik pusė respondentų tam kasmet skiria iki dešimties eurų.

Šiek tiek daugiau lėšų, nuo 10 iki 30 eurų, šventinėms dekoracijoms išleidžia beveik kas trečias tautietis. Ir vos 4 proc. respondentų nurodė joms kasmet negailintys didesnės pinigų sumos. Anot „Provident Finansai“ korporatyvinių reikalų vadovės Lauros Puidokaitės, prieš išlaidaujant ne pirmo būtinumo prekėms, reikėtų ramiai apgalvoti, ko iš tiesų jums reikia ir ypač kruopščiai peržvelgti savo šventinio mėnesio biudžetą.

„Šventiniu laikotarpiu išlaidų yra išties daug – ir dovanos, ir įvairūs šventiniai susibūrimai, ir Kalėdų stalas, ir dekoracijos. Tačiau galima šias išlaidas sumažinti, apsvarsčius galimybę dovanas ir dekoracijas pasigaminti patiems. Tai galėtų tapti puikia tradicija, juk svarbiausia ne jų kaina, bet jausmai, kuriuos jie sukelia. Todėl jei matote, kad jūsų biudžetas stipriai susitraukęs ar net gali tekti skolintis, būtinai gerai suplanuokite savo finansus“, – rekomenduoja L. Puidokaitė.

Apklausos duomenimis, išlaidaujama kalėdiniams papuošimams retai. Net penktadalis teigė joms nieko neišleidžiantys ir gaminantys žaisliukus iš to kas yra namie.

Iki 10 eurų kalėdiniams papuošimams dažniau išleidžia žemiausio išsimokslinimo atstovai, mažiausias pajamas turintys respondentai ir mažesnių miestų, rajonų centrų gyventojai. Daugiau nei 10 eurų skirti yra linkusios moterys, jauni – 26–35 metų tyrimo dalyviai, aukščiausio išsimokslinimo atstovai, taip pat didžiausias pajamas gaunantys respondentai bei didmiesčių gyventojai.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ lapkričio 16–23 dienomis atliko apklausą, kurioje dalyvavo 1008 18–75 metų amžiaus Lietuvos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)