„Palyginti su pernai, šiemet gruodį keliones užsisakė trečdaliu daugiau keleivių, tuo labai džiaugiamės“, - vardija kelionių organizatoriaus „Novaturas“ pardavimų vadovas Rytis Šūmakaris.

„Žiemos švenčių periodui šiais metais kelionių suplanavome beveik 20 proc. daugiau nei praėjusių metų analogiškam laikotarpiui. Išankstinių pardavimų rezultatai rodo, kad mūsų prognozės pasiteisino, skrydžių planai bus įgyvendinti. Pastebime, kad lietuviai atostogas vis dažniau organizuoja dukart per metus. Vasaros sezonu populiaru rinktis poilsines, pažintines keliones. Žiemos laikotarpiu atostogos skiriamos aktyviam laisvalaikiui kalnuose ant slidžių, snieglenčių arba egzotiškiems kraštams“, - komentuoja „Tez Tour“ Lietuvoje viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

„Tez Tour“ skaičiuoja, jog jau yra pardavusi 90 proc. visų šventinio periodo kelionių, o užsienyje žiemos šventes sutiks daugiau nei 1 tūkst. poilsiautojų.

Pernai, kai šventiniu laikotarpiu taip pat buvo gausu laisvadieniu, abi bendrovės skaičiavo 30 proc. pardavimų augimą.

Daugiau laisvadienių – daugiau atostogaujančių

Rytis Šumakaris
Kelionių organizatoriai dėsto, jog šventiniu laikotarpiu poilsiautojų padaugėja ne tik dėl to, kad populiarėja atostogos žiemą.

„Manome, kad padidėjusį keliautojų skaičių lėmė daugiau laisvų dienų šventiniu periodu, platesnė kelionių pasiūla, patrauklesnės kainos ir gerėjanti ekonominė situacija“, - sako R. Šūmakaris.

Pasak jo, žmonės stengiasi atostogauti ilgiau, o vidutinės atostogos trunka 7 dienas.

„Šiais metais daug kas stengiasi perkelti darbo dienas į savaitgalius prieš ar po švenčių ir tokiu būdu „susikonstruoti” laisvą savaitę“, - pastebi R. Šūmakaris.

„Paanalizavus, greičiausiai matysime, kad atostogos užsienyje ne ką brangesnės nei Lietuvos pajūryje. Be to, šiltuose kraštuose bus garantuotas puikus klimatas, šilta jūra, aukštas aptarnavimo lygis, o didžioji dalis viešbučių siūlo maitinimo sistemą „viskas įskaičiuota“. Manau, tai pagrindiniai faktai neleidžiantys mažėti turistų srautams“, - dėsto I. Aukštuolytė.

„Tez Tour“ dėsto, jog didžioji dalis kelionių šventiniam laikotarpiui parduodami išankstinių pardavimų metu, tačiau atostogų pasirinkimui įtakos turi būsimi laisvadieniai šventėms.

„Planuojantys atostogas įvertina laisvų dienų išsidėstymą kalendoriuje. Tai akivaizdžiai lemia jų apsisprendimą ir pasirinkimą. Kita vertus, lietuviai atostogauti vyksta šeimomis su vaikais. Tad kelionių, ypač žiemos, grafikas yra derinamas prie vaikų atostogų mokyklose, darželiuose“, - sako I. Aukštuolytė.

DELFI skelbė, kad pernai kalėdiniu laikotarpiu iš eilės rikiavosi penkios nedarbo dienos, o iki sausio 2 d. kalendoriuje buvo matyti dar trys laisvadieniai. Tuomet prognozuota, jog Kalėdos ir Naujieji atneš dviejų savaičių štilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)