"Lietuvos energijos" generaliniu direktoriumi ketinama skirti dabartinį šios bendrovės Komercijos departamento vadovą Dangirą Mikalajūną, kuris pakeis nuo praėjusių metų pradžios įmonei vadovavusį Arūną Keserauską. Darbo sutartį su D. Mikalajūnu ketinama pasirašyti pirmadienį.

"Arūnas Keserauskas lieka įmonėje toliau dirbti toje pačioje komandoje labai atsakingą darbą - vadovaus skirstomiesiems tinklams. Tai prilyginta direktoriaus pavaduotojo pareigybei", tvirtino E. Maldeikis.

Artimiausiu metu ketinama pakeisti ir dabar "Lietuvos dujoms" vadovaujantį Vytautą Mikailą. Ministras kol kas neįvardino galimų kandidatų į šį postą, bet patikino, kad tai paaiškės artimiausiu metu.

"Laukiame etiškų Vytauto Mikailos žingsnių po to, kai jis pateikė kaltinimus "Lietuvos dujų" savininkams, kad įmonę ketinama privatizuoti už vieną litą. Tai sakydamas vadovas arba turi tai įrodyti, arba atsistatydinti. Dabar laukiame jo sprendimo, bet laiko turime nedaug - priešingu atveju sprendimus darysime mes", sakė ūkio ministras.

E. Maldeikis išreiškė nepasitenkinimą "Lietuvos dujų" vykdoma dujų tarifų politika, nes, anot jo, "Lietuvos dujos" savo problemas dažnai spręsdavo vartotojų sąskaita.

E. Maldeikis patvirtino, kad dar pavasario pabaigoje bus galutinai pasirengta "Lietuvos dujų" privatizavimui ir bus paskelbtas viešas įmonės pardavimo konkursas. Šiuo metu valstybė valdo 92,36 proc. dujų įmonės akcijų ir po privatizavimo ketina jų pasilikti ne mažiau kaip 34 procentų.

"Lietuvos energijos", kurios 86,24 proc. akcijų valdo valstybė, privatizavimas užtruks ilgiau, nes yra įstrigęs įmonės reorganizavimas. Ministro teigimu, šios bendrovės privatizavimui bus pasirengta vasaros pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją