Didžiausio "Klaipėdos baldų" akcininko - koncerno SBA atstovas ryšiams su visuomene Gintautas Misiukevičius BNS įvardijo dvi galimas įmonės vadovo atsistatydinimo priežastis.

Pasak jo, v ienoje geriausių Lietuvos įmonių K. Linkus dirba jau seniai, daug pasiekė, todėl natūralu, kad norisi ieškoti kažko naujo. K. Linkus "Klaipėdos balduose" dirbo 13 metų, o generaliniu direktoriumi - beveik 7 metus.

"Antrąja priežastimi įvardyčiau bendrovės "Status ir partneriai" veiksmus, trukdančius įmonės darbui", teigė SBA atstovas. Spalio 17-ąją SBA valdė 50,36 proc. "Klaipėdos baldų" akcijų.

"Iš pareigų atsistatydinu tik dėl asmeninių priežasčių" , BNS teigė K. Linkus.

"Status ir partneriai", rugsėjį įsigiję 0,001 proc. Klaipėdos baldų įmonės akcijų, spalį pradėjo bylinėtis su Klaipėdos bendrove. Nepatenkinta tuo, kad jai kaip akcininkei nesuteikiama įstatymais numatyta informacija, "Status ir partneriai" teisminius procesus inicijavo ir kitose SBA valdomose įmonėse.

Dar šią savaitę turėtų paaiškėti, ką planuojama paskirti naujuoju įmonės vadovu. "Klaipėdos baldų" stebėtojų taryba turėtų rinkti naują valdybą, o valdyba - valdybos pirmininką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją