Vilniaus VMVT šiemet užregistravo 17 vartotojų skundų dėl kebabinių veiklos, 10 iš jų buvo pagrįsti. Už nustatytus pažeidimus buvo skirtos baudos, 6 kebabinių veikla laikinai sustabdyta.

Gyventojai juokauja, kad jeigu higienos specialistai nenusiramins ir toliau taip šienaus kebabines, alkani liks sostinės studentai, vairuotojai ir taksistai, kurie, kaip matyti, yra pagrindiniai šių užeigų klientai.

Anot Vilniaus VMVT viršininko pavaduotojos Vaidos Barkovskienės didžiausia kebabinių problema yra higiena ir dažna nekvalifikuotų darbuotojų kaita.

Pirkėjai patys mato, kad pinigus ir kebabus ima tos pačios rankos, o kioske dirbantis žmogus nedėvi jokios specialios aprangos, ir apie tai praneša VMVT. Ji tokius didesnės rizikos objektus tikrina dažniau, maždaug 2-3 kartus per metus.

Internete ieškodamos veikiančių kebabinių Kaune LŽ pastebėjo, kad pateikiama daugiau skelbimų, siūlančių pirkti kebabų verslą nei pačių kebabinių paslaugas. Šiuo metu Kaune parduodamos mažiausiai septynios kebabinės - nuo 6,9 tūkst. iki 20 tūkst. litų.

Mažiau nei metus Kaune veikiančios įmonės "Big Doner" kebabinės direktorė Lina Grybienė sakė, kad per pusmetį joje tikrintojai lankėsi jau du kartus, tačiau jokių pastabų ar priekaištų esą nepareiškė. Paklausta, kaip sekasi naujas verslas, direktorė atsakė trumpai ir aiškiai: "Nieko gero."

"Kaune nebėra kam pirkti kebabų. Pasižiūrėkite statistiką, kiek žmonių iš Kauno pastaruoju metu išvažiavo geresnio gyvenimo į užsienį ieškoti, ir suprasite, kodėl šį verslą po mėnesio planuojame kam nors perleisti arba parduoti. Koks čia verslas, kai direktorė turi ir valytoja dirbti, ir už prekystalio stovėti. Žodžiu, nieko gero", - apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)