D. Achmetovas palankiai vertino naftos tiekimo "Mažeikių naftai" galimybę, pridurdamas, kad susitarti turėtų abiejų šalių verslininkai. Kazachstano vicepremjeras patikino R. Paksą, jog jo šalies vyriausybė darys viską, kad nafta, keliaudama per Rusiją, pasiektų Lietuvą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

"Mažeikių nafta" yra pasirašiusi su Kazachstano bendrove "Karazhansbasmunai" (KBM) 3 metų trukmės naftos įsigijimo sutartį, tačiau nafta Lietuvos nepasiekia.

Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", KBM viceprezidentas Patrickas O''Mara tvirtino, kad naftos į Lietuvą nepraleidžia Rusijos bendrovė "Transneft".

P. O''Mara teigė, kad jau sausį KBM prašys "Transneft" naftos tranzito kvotos į Lietuvą, tačiau ar ji bus suteikta, priklausys nuo Rusijos. Jis akcentavo, kad daug lems ir Kazachstano valdžios pozicijos derybose su Rusija dėl naftos maršrutų paskirstymo.

Premjero ir D. Achmetovo susitikime kalbėta ir apie bendrų įmonių kūrimą Klaipėdos uoste - tai palengvintų Kazachstano krovinių tranzitą per Klaipėdą.

Siekiant padidinti Kazachstano krovinių srautus per Klaipėdos uostą, susitikimo dalyviai aptarė galimybes Kazachstanui kartu su Lietuva kalbėtis su Rusija dėl geležinkelio tarifų lengvatų.

Susitikime dalyvavusi Šiaulių merė Vida Stasiūnaitė pasiūlė Šiaulių oro uostą panaudoti Kazachstano ūkio subjektų reikmėms. D.Akhmetovas žadėjo šį siūlymą apsvarstyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją