Kaip rašo Independent.co.uk, jei Nicoje esančioje kavinė „La Petite Syrah” jūs pasakysite „un cafe” („kavos”), ji jums kainuos 7 eurus (24 Lt). Tuo tarpu jei prie užsakymo pridėsite “s'il vous plaît” („prašau”), jums gėrimas kainuos 4,25 euro (14,7 Lt), o jei užsakymas prasidės nuo „bonjour” („sveiki”), tai už kavą sumokėsite tik 1,4 euro (4,8 Lt).

Kaip teigė kavinės vadovas Fabrice’as Pepino, permainų imtasi dėl didėjančio jo darbuotojų nepasitenkinimo blogomis klientų manieromis pietų metu.

„Viskas prasidėjo kaip pokštas, nes pietų metu žmonės ateina labai įsijaudrinę ir kartais, užsisakydami kavos, būna labai grubūs. Tai (apmokestinimas – red. past.) yra mūsų būdas pasakyti „nusiramink ir susiimk”, - sakė F. Pepino.

„Žinau, kad žmonės sako, kad aptarnavimas Prancūzijoje gali būti šiurkštus, tačiau tiesa ir tai, kad ir klientai gali būti nemandagūs, kai yra įsitempę”, - pridėjo jis.

Kavinės vadovas teigia, kad daugelis klientų yra nuolatiniai, tad jie su žaismu priėmė naujas taisykles.

Jis nurodė, kad dar labiau griežtintų mandagumo kainodarą, tačiau pripažino, kad „žmonės dabar yra labiau atsipalaidavę, daugiau šypsosi. Tai svarbiausia”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)