Lietuvos oro uostų vykdomojo direktoriaus Donato Voverio teigimu, nors keliautojams liepa ir rugpjūtis yra vieni mėgstamiausių atostogų mėnesių, aviacijos sektoriui jie - tikras darbymetis.

„Nors dėl kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas daugiau nei mėnesį ir nedirbs, atostogų jo darbuotojai neplanuoja. Visi stengiamės užtikrinti ramias ir patogias keliones, todėl didžiajai daliai šiuo metu sostinės oro uoste dirbančių žmonių liepą ir rugpjūtį laikinąja darboviete taps Kauno oro uostas“, - teigė D. Voveris.

Planuojama, kad tako rekonstrukcijos metu iš Vilniaus į Kauno oro uostą dirbti išvyks daugiau nei 200 aviacijos saugumo darbuotojų bei kitų sričių specialistų. Kauno oro uoste šiuo metu jau dirba daugiau nei 50 aviacijos saugumo darbuotojų.

Taip pat tuo metu planuojama įdarbinti ir daugiau nei 100 laikinų darbuotojų, kurie užsiims keleivių patikra, suteiks jiems būtiną pagalbą, skenuos įlaipinimo į orlaivį talonus, reguliuos keleivių srautus perone, terminaluose bei automobilių stovėjimo aikštelėse. Šiuo metu visi papildomi darbuotojai yra apmokomi.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraidina 69 kryptimis į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)