Dabar savivaldybės užsakymu parengtas naujas kioskų ir paviljonų išdėstymo specialusis planas. Tačiau ir šio projektą pristačius prekybininkams, kilo įvairių nuogąstavimų, – esą norima Kaune uždaryti, nugriauti ar riboti kioskų, paviljonų veiklą.

„Siekiant nustatyti kioskų, paviljonų veiklos reglamentą, šiuo metu jau yra parengtas Kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo Kauno miesto teritorijoje specialusis planas. Tai – teigiamas dalykas, mes daug metų šito laukėme. Mums reikia nusistatyti bendras taisykles, nes gyvename viename mieste. Savivaldybė neturi ketinimų ir tikslų uždaryti, nugriauti, kitaip nutraukti ar riboti kioskų, paviljonų veiklos. Tikslas – nustatyti aiškius kioskų, paviljonų veiklos ir plėtros kriterijus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Specialusis planas rengiamas pagal Vietos savivaldos, Teritorijų planavimo, Žemės, Statybos, Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos, Aplinkos apsaugos, Saugaus eismo automobilių kelių įstatymus; Kauno miesto savivaldybės tarybos ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2012 metų vasarą priimtus sprendimus.

Plane numatoma, kad nė vienas kioskas, paviljonas nebus griaunamas. Iš 570 kioskų tik 12 turės būti perkelti dėl miesto infrastruktūros plėtros. Perkeliamiems kioskams bus suteikiama pirmenybė pasiūlant naują vietą tos pačios seniūnijos teritorijoje.

Visiems kioskų ar paviljonų savininkams, pateikusiems prašymus pratęsti projektus ir išduoti leidimus, projektai pratęsiami ir leidimai išduodami. Išskyrus tuos atvejus, jei kiosko savininkas nesilaikė sutarties sąlygų.

Sprendiniuose įvardinta, kad „geros būklės statinių, jei jie netrukdo automobilių, pėsčiųjų ar dviratininkų eismui, neužstoja Kultūros paveldo teritorijos pastatų pirmo aukšto fasaduose esančių vertingų architektūrinių detalių, veikla derinama maksimaliai pagal teisės aktus leidžiamam laikotarpiui“.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo R. Rabačiaus nuomone, kioskų savininkai turėtų pasidžiaugti, kad toks planas atsirado ir, kad tai įteisins jų veiklą.

„Kai bus patvirtintas specialusis planas, kioskų savininkams nuo to bus tik geriau. Jie turės galimybę plačiau žiūrėti į ateitį ir ramiau daryti investicijas į savo verslą, kuris turi atitikti bendrus reikalavimus. Kioskas ar paviljonas neturi būti apleistas, apšiuręs, neprižiūrėtas. Susitvarkyti savininkai turės per trejus metus“, – pabrėžė R. Rabačius.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovės Deimantės Liubinaitės, planuojama, kad šį planą miesto tarybos nariai aptars bei patvirtins rudenį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)