Bendrovei bauda skirta už tai, kad ji įsigijo 51 proc. Vievio paukštyno akcijų, įgijo pastarosios bendrovės kontrolę ir įgyvendino koncentraciją, apie kurią nepranešė Konkurencijos tarybai bei negavo jos leidimo.

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo 2014 m. spalio 15 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutarties pagrindu. Teismas nustatė, kad „Kauno grūdai“ apsimestiniais sandoriais, per statytinius 2011 m. balandžio 12 d. įgijo apie 51 proc. Vievio paukštyno akcijų. Tokiais sandoriais tikroji sandorio šalis - „Kauno grūdai“ - buvo nuslėpta, siekiant išvengti Konkurencijos įstatymu nustatytos koncentracijų priežiūros procedūros.

Konkurencijos tarybos pirmininko Šarūno Keserausko teigimu, skiriant baudą atsižvelgta ir į sunkinamą aplinkybę, kad „Kauno grūdai“ slėpė padarytą pažeidimą.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo paskelbimo Konkurencijos tarybos interneto svetainėje dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Bendrovės išplatintame komentare žiniasklaidai nurodoma, kad sprendimas bus skundžiamas.

„Todėl prieš darant galutines išvadas dėl AB „Kauno grūdai“ veiksmų atitikties konkurencijos įstatymo reikalavimams, derėtų sulaukti galutinio ir įsiteisėjusio teismo sprendimo. AB „Kauno grūdai“ mano, kad konkurencijos teisės pažeidimas nebuvo padarytas ir šią tiesą sieks įrodyti teisminiu keliu", - rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)