„Antradienį FNTT paviešintame tyrime minima, kad AB „Kauno grūdai“ yra bendrovė, kuri pirko cukrų iš tyrime minimų bendrovių.

„Kauno grūdai“ nedalyvauja PVM grobstyme ir visas savo prievoles valstybei vykdo sąžiningai, - pranešime spaudai teigia „Kauno grūdai“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys, - „Kauno Grūdai” jau anksčiau yra perdavusi LR VMĮ ir FNTT visą prašytą dokumentaciją, susijusią su įmonėmis ir sandoriais, kurių atžvilgiu vykdomas tyrimas. Nieko daugiau pakomentuoti apie FNTT atliekamą ikiteisminį tyrimą negalime, nesame šio proceso dalyvis.”

Įmonės vadovas pabrėžia, kad visos įmonių grupės įmonės dirba skaidriai ir laikosi įstatymų. Jis teigia, kad AB „Kauno Grūdai” atsakingai reagavo, reaguoja ir ateityje reaguos į bet kokias neteisėtumo apraiškas įmonės veikloje, atlikdama vidinius auditus ir patikrinimus, tam kad būtų užkirstas kelias bet kokiems pažeidimams atsirasti.

„Atliekamame FNTT tyrime AB „Kauno grūdai“ nėra pareikšti įtarimai, darbuotojai į apklausas kviečiami nebuvo. FNTT žiniasklaidai įvardinti asmenys AB „Kauno grūdai“ bendrovėje seniai nebedirba,“ - pranešime teigia T.Barštys.

Pasak vadovo, įmonė prisiima atsakomybę už savo veiklą, todėl pateikė visą reikalingą medžiagą tyrimą vykdančiai institucijai. Šiuo metu pradėtas vidinis tyrimas.

„Siekdami skaidrumo ir siekdami atsiriboti nuo nusikalstamos veikos, kurią galimai vykdę asmenys jau įmonėje nebedirba, bet turės prisiimti atsakomybę, pradėjome vidinį tyrimą, - teigia bendrovės Vindikacijos projektų vadovas Darius Amšiejus, - Nepaisant to, kad tyrimą atlieka kompetentinga institucija, dėsime visas pastangas, kad padėtume tyrimui. Tačiau norime dar kartą pabrėžti, kad FNTT atliekamame tyrime įmonei AB „Kauno grūdai“ ir jos atsakingiems darbuotojams nėra pareikšti įtarimai.”

Pasak įmonės generalinio direktoriaus, AB „Kauno Grūdai“, kurios apyvarta per metus siekia per 300 mln. eurų, yra ir viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje – VMI 500 didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše įmonė yra pirmame 40-uke.

Per pirmą šių metų ketvirtį įmonė VMI sumokėjo 4.722 mln. eurų mokesčių. Beveik 800 darbuotojų turinti įmonė kas mėnesį sumoka ne mažą sumą ir SODRAI - per pirmąjį šių metų ketvirtį Sodrai sumokėta 854 tūkst. eurų.

„Kuriame naujas darbo vietas ir skaidriai mokame atlyginimus darbuotojams. Nuolatos investuojame į čia Lietuvoje veikiančių ir darbo vietas kuriančių įmonių veiklą, jų modernizaciją, plečiame jų veiklą, vien tik per 2015 m. investavome 5,383 mln. Eurų,“ - teigia T. Barštys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)