Premjero teigimu, Vyriausybės bei už investuotojų pritraukimą atsakingų valstybės institucijų siekis - pakviesti investuoti užsienio investuotojus arba siūlyti plėstis Lietuvoje jau veikiančioms bendrovėms.

„Labai svarbu ne laukti tikintis, kad investuotojai patys pasibels į mūsų duris, bet patiems intensyviai ieškoti įvairiausių būdų, siekiant sudominti ir įtikinti investuoti Lietuvoje“, - kalbėjo premjeras A. Kubilius.

Užsienio investuotojų pritraukimu į Lietuvos regionus rūpinasi Ūkio ministerija ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“. Jų dėka į Lietuvą per kelerius metus buvo pritraukta daug užsienio investuotojų, kurie čia įkūrė savo padalinius ir sukūrė šimtus darbo vietų.

Susitikime dalyvavęs UAB „Callcredit operations“ vadovas Lietuvos teritorijai Dainiaus Aksinavičius pasakojo, kodėl bendrovė savo padalinio įkūrimui pasirinko Kauną. „Callcredit Information Group“ ketina investuoti 60,7 mln. litų ir Žalgirio arenos ketvirtame aukšte įsteigti informacinių technologijų (IT) centrą. Centras užims maždaug 2 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

„Bendrovei nusprendus plėsti savo veiklą, buvo svarstoma, kurioje Europos valstybėje steigti padalinį. Kaunas nurungė net kelis miestus, kadangi čia yra viena geriausių pasaulyje informacinių technologijų infrastruktūra, dirba kūrybingi, išsilavinę, aukštos kompetencijos žmonės“, - pasirinkimo kriterijus vardino D. Aksinavičius.

Didžiosios Britanijos kredito rizikos bendrovės „Callcredit Information Group“ padalinys Lietuvoje prižiūrės visuose „Callcredit“ padaliniuose įdiegtų IT sistemų techninę būklę ir užtikrins patikimą jų apsaugą. Planuojama, kad jau gegužę „Callcredit“ IT centre Kaune dirbs maždaug 40 žmonių, o iki metų pabaigos jų skaičius turėtų padvigubėti. Tikimasi, kad iki 2014 m. pradžios naujajame „Callcredit“ IT centre bus įdarbinta ne mažiau kaip 204 darbuotojai, daugiausia - IT specialistų.

Savo veiklą Premjerui pristatė ir Kaune veikiančios kompanijos „Dematic Kaunas“ vadovas Vadimas Majoras. Šis Kauno padalinys yra antrasis konsultavimo inžineriniais klausimais biuras po Jungtinės Karalystės šios bendrovės veiklai Šiaurės Europoje. Vokietijoje įsteigta bendrovė „Dematic“ yra pasaulinė lyderė logistikos automatizavimo įrangos tiekimo srityje. Kompanija inžinerinį biurą Lietuvos pramonės centre Kaune atidarė 2008 metais.

„Didžiausias Baltijos valstybėse technologijos universitetas yra Kaune, o Lietuva yra netoli Skandinavijos - vienos svarbiausių „Dematic“ rinkų. Tai buvo stiprūs veiksniai, nulėmę „Dematic“ sprendimą pasirinkti Lietuvą. Kiti veiksniai, turėję didelės įtakos – gerai išvystyta infrastruktūra, oro susisiekimas, konkurencingi kaštai bei verslui palankios darbo rinkos tendencijos.

Šis padalinys dabar yra antrasis „Dematic“ konsultavimo inžineriniais klausimais biuras po Jungtinės Karalystės šios bendrovės veiklai Šiaurės Europoje. „Dematic“ tikisi, kad per ketverius metus jos padalinyje Kaune dirbs 70 specialistų“, - teigė V. Major.

Kauno oro uosto komercijos vadovė Jūratė Baltrušaitytė priminė, kad pernai metų lapkritį apie planus Kaune steigti lėktuvų techninės priežiūros bazę paskelbė Airijos oro transporto įmonė „Ryanair“. Kauno oro uoste bus pastatytas ir įrengtas lėktuvų patikros ir remonto angaras, skirtas „Boeing 737-800“, „Airbus 321“ ir kitų tipų lėktuvams.

Projekto vertė – 14,7 mln. litų, o naujojoje „Ryanair“ bazėje bus įdarbinta ne mažiau kaip 60 darbuotojų: inžinierių, mechanikų ir kitų sričių specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)