Londono meras Sadiqas Khanas sulaukė perspėjimo, kad po „Brexit“ JK sostinė praras „kūrybiškumą ir įvairovę“ bei tūkstančius talentingų ir perspektyvių darbuotojų.

Ataskaita, kuri pavadinta „Atviras miestas“ (angl. Open City) siūlo Londone pristatyti specialias darbo vizas, kurios suteiktų galimybę ES piliečiams į Londoną atvykti gyventi ir dirbti metams.

Ekspertai taip pat pasiūlė pristatyti dviejų metų trukmės darbo atostogų vizas jaunimui, kurios į sostinę galėtų pritraukti jaunus talentus iš ES.

Abi darbo vizos turėtų turėti supaprastintą prašymo procesą.

Ataskaita taip pat perspėjo miesto valdžią, kad nors Londonas – moderniausias JK miestas, tačiau „Brexit“ atveju JK sostinė gali tapti labiausiai pažeidžiama šalies vieta būtent dėl ilgamečių ryšių su kitais Europos miestais bei ES piliečiais.

„Mūsų universitetai, viešbučiai, restoranai, ofisai, statybų aikštelės tobulėja dėl studentų ir darbuotojų iš ES daug labiau, nei kitose JK vietovėse. Londono verslo centras taip pat laukia skubių atsakymų, kaip po „Brexit“ bus reglamentuojama prieiga prie Bendrosios rinkos“, – sakoma ataskaitoje.