Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas sako, kad didžioji dalis prekybininkų gali nuspręsti suvesti kiekvieno alkoholio pirkėjo amžių.

„Kiekvienas prekybininkas atskirai nuspręs, kokį tikrinimo metodo taikymą. Matyt, didžioji dalis pasirinks dokumento tikrinimą ir datos suvedimą. Tačiau šie duomenys nebus kaupiami. Jeigu kas nors ateityje nuspręstų duomenis kaupti, tai turėtų suderinti su Valstybine duomenų apsaugos tarnyba. Mano žiniomis, tokių ketinimų šiuo metu nėra“, - DELFI komentavo L. Vilimas.

Pasak jo, to reikia tam, kad būtų eliminuota galimybė kasininkui išvengti asmeninio vertinimo apie žmogaus amžių.

Galutinai dar nenuspręsta, kiek duomenų bus vedama. Pavyzdžiui, svarstoma, kad gali pakakti tik gimimo metų suvedimo, kad kasos aparatas leistų parduoti alkoholio. Jeigu nepakaks metų, tuomet gali prireikti dar ir mėnesio, o galiausiai - ir gimimo dienos.

DELFI primena, kad didžioji dalis Lietuvos prekybos centrų nuo rugsėjo reikalaus asmens dokumentų iš visų alkoholio pirkėjų.

Be to, palaikyti iniciatyvą bus kviečiamos ir viešojo maitinimo įstaigos. Prekybininkai prognozuoja, kad dėl tokio žingsnio alkoholio pardavimai smuks apie 10-15 proc.

Tai numatantį geros valios memorandumą ketvirtadienį pasirašė bendrovių „Maxima LT“, „Palink“, „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“, „Prisma LT“, „Aljansas Aibė“, Lietuvos kooperatyvų sąjungos vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (661)