„Lidlas“ savo feisbuko paskyroje reklamuoja virtuvės įrankius ir tuo pačiu patraukia per dantį kariuomenės pirkinius.

Feisbuko įraše sakoma, kad firmos „Ernesto“ įvairiaspalviai virtuvės įrankiai kainuoja tik 0,99 euro. Prie šio teksto pridėta ir pašaipi grotažymė — #NeKaroMetai. Apie 19 val. patalpintas įrašas jau sulaukė nemažai paspaudimų „Patinka“, juo dalinamasi feisbuke. Komentaruose juokiamasi, kad „Lidl“ gerai patrolino.

DELFI primena, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) atliko tyrimą. Jo išvadose teigiama, kad KAM, 2014-aisiais vykdydama 173,8 tūkst. eurų pirkimus, pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainuoja 28 eurus, duonriekį peilis — už 142 eurus, kurio kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis — už 70 eurų, galąstuvas — už 103 eurus, peilis mėsai kapoti — už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai — už 243 eurus ir 258 eurus. Minėtų virtuvės įrankių įsigijimo kainos yra maždaug aštuoniais kartais didesnės, nei tuo metu buvo rinkoje.

Virtuvės įrankius kariuomenė įsigijo iš bendrovės „Nota bene“ – vienintelės bendrovės, pateikusios pasiūlymą šiam pirkimui. „Nota bene“ nuo 2006-ųjų yra laimėjusi per penkiasdešimt skirtingos apimties KAM skelbtų viešųjų pirkimų už bendrą beveik 30 mln. eurų vertę bei yra ir viena iš dešimties didžiausių kariuomenės tiekėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (781)