„Tai, kad Europos Komisija neatmetė mūsų skundo ir ėmėsi jį svarstyti, rodo, kad Lietuva, priimdama mažiems aludariams itin skausmingas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, padarė pažeidimą“, – įsitikinusi Lina Šileikienė, 5 mažas daryklas vienijančios Mažų alaus daryklų asociacijos (MADA) vadovė ir įmonės „Kauno alus“ generalinė direktorė.

MADA Europos Komisijai apskundė Seimo priimtas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis numatoma nuo 2013 m. sausio 1 d. uždrausti Lietuvoje parduoti stipresnį nei 7,5 proc. alų, taip pat pardavinėti alų, supilstytą į didesnę nei 1 l tarą. Toks draudimas itin skausmingas mažiems alaus gamintojams, kurie bene 90 proc. savo produkcijos pilsto į didesnės nei 1 l talpos PET butelius. Be to, tiek gamintojams, tiek importuotojams tektų atsisakyti stipriųjų alaus rūšių. Gyventojai nebegalėtų įsigyti alaus statinaitėse.

MADA savo skundą Komisijai grindžia tuo, kad minėtos įstatymo pataisos prieštarauja sutarties dėl Europos Sąjungos (ES) veikimo nuostatoms, mat riboja prekių judėjimą ES vidaus rinkoje. Pvz., belgų ar vokiečių aludariai, verdantys stipresnį nei 7,5 proc. alų ir parduodantys jį kitose ES šalyse, Lietuvoje nuo kitų metų jo jau nebegalėtų parduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)