Darnaus vystymosi valdymo ir administravimo specialybę turintis K.Navickas šiuo metu yra Lietuvos Aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininkas.

Buvęs Lietuvos žaliųjų partijos vadovas, parlamentaras Linas Balsys teigė, kad jam bus naudingas įdirbis ir įgauta praktika „rimtoje nevyriausybinėje organizacijoje - Baltijos aplinkos forume, tačiau jis turės plėsti akiratį.

„Nevyriausybininkai Lietuvoje, ypač aplinkosaugos srityje, įpratę būti siaurų sričių specialistais, dirba nuo projekto iki projekto, dažnai gali pritrūkti platesnio požiūrio į problemas, su kuriomis kaip vyriausybininkai nedirbę“, - BNS sakė L.Balsys.

Žaliųjų judėjime su K.Navicku susipažinęs, Žaliųjų frakcijos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje steigėjas Tomas Tomilinas sako, kad būsimas ministras „eina į kompromisus, bet ne per daug, nėra tas žmogus, kuris dėl postų ar konjuktūros atsisakytų savo vertybių“.

Jis sako, kad K.Navickas nuo pat judėjimo už Lietuvos nepriklausomybę dalyvavo aplinkosauginėje veikloje.

„Pagrindinis jo bruožas, dėl kurio visi bus vieningi, manau, ir įvertins, yra tai, kad jis yra vienas iš Sąjūdžio lyderių, nors tada dar buvo jaunuolis. Buvo su Sauliumi Griciumi ir kitais žaliųjų judėjimo bangos kėlėjais“, - BNS teigė T.Tomilinas.

Anot jo, K.Navickas yra vienas iš Jono Ohmano filmo „Žalieji muškietininkai“, pasakojančio apie bene ryškiausią Lietuvos nepriklausomybės atgavimo laikų ekologini ir etnologinį judėjimą „Atgaja“, herojų.

K.Navickas mokėsi Kaune, kur baigė vidurinę ir profesinės technikos mokyklas, įgijo elektros mechaniko specialybę. 1999 metais baigė istorijos bakalauro studijas Vilniaus universitete, o 2009-aisiais - Darnaus vystymosi valdymo ir administravimo magistro studijų programą Mykolo Romerio universitete.

1988 metais K.Navickas prisijungė prie Kauno jaunimo paminklosaugos klubo „Atgaja“, buvo tarp antikarinės akcijos prieš sovietų kariškių vykdomą gamtos niokojimą „Taikos žygio” organizatorių.

1998-2006 metais K.Navickas dirbo tarptautinės organizacijos Regioninio aplinkos centro Vidurio ir Rytų Europai Lietuvos padalinio direktoriumi, vėliau - tarptautinės nevyriausybinėje organizacijoje Baltijos aplinkos forume (įkurtas 2003 metais), darnaus vystymosi eksperto ir direktoriaus pavaduotojo pareigose.

K.Navickas su bendraminčiais Lietuvoje ir Baltarusijoje organizuoja mokslinę-kultūrinę ekspediciją Neries upe Grafo Konstantino Tiškevičiaus keliais. 2013 metais buvo Dalai Lama vizito Lietuvoje vienas koordinatorių.

2014 metais K.Navickas buvo įtrauktas į Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos agrarinės aplinkosaugos priemonių įgyvendinimo koordinavimo darbo grupę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)