Į sankcijų sąrašą įtraukti Rusijos bankai VTB, „Rosselchozbank“, „Bank Moskvi“ ir „Rossijskij Nacionalnij Kommerčeskij Bank“. Taip pat Kanados vyriausybė ėmė taikyti apribojimus Rusijos Jungtinei laivų statybos korporacijai ir oro linijų bendrovei „Dobrolet“, praneša UNIAN.

Be to, sankcijos bus taikomos Krymo vyno gamintojoms „Novij svet“ ir „Massandra“.

Į Kanados paskelbtą sankcijų sąrašą įtrauktas Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas, Rusijos išorinės žvalgybos tarnybos vadovas Michailas Fradkovas, Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktorius Aleksandras Bortnikovas, Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas ir Krasnodaro srities gubernatorius Aleksandras Tkačiovas, taip vadinamasis okupuoto Krymo vidaus reikalų ministras Sergejus Abisovas, „Donecko liaudies respublikos“ grupuotės lyderis Pavlas Gubarevas ir kiti Donbaso separatistų lyderiai.
Šiems asmenims draudžiama atvykti į Kanados teritoriją, o jiems priklausančios lėšos Kanadoje, jei yra, įšaldomos.

Kanados sankcijų sąrašą sudaro 22 įmonių pavadinimai ir 19 fizinių asmenų pavardės.

Per pastarąją savaitę Europos Sąjunga (ES), JAV bei kitos valstybės paskelbė naujas sankcijas prieš įmones, asmenis, bankus ir ištisus Rusijos ekonomikos sektorius. Šių sankcijų imtasi dėl Rusijos veiksmų, destabilizuojančių situaciją Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)