Pastarasis prekybininkas taip pat prisistato kaip mažų kainų lyderis.

Prekybos verslą sukūręs „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis sako, kad dabar jis dažniausiai atsakinėja į klausimą, kaip „Norfa“ ruošiasi „Lidl“ atėjimui.

„Užvakar vienas bankas buvo atėjęs, ir vakar vienas bankas buvo atėjęs“, - per „Verslo žinių“ konferenciją „Prekybos forumas 2015“ kalbėjo D. Dundulis, pridūręs, kad to nuolat klausinėja ir žurnalistai.

Pasak jo, atėjus „Lidl“, situacija pablogės: iki šio prekybininko atėjimo, tiekėjai gyveno pakankamai ramiai. Dabar akivaizdu, kad atėjus naujam žaidėjui, kainos bus mažinamos, atitinkamai, savo maržas mažins ir tiekėjai, ir pardavėjai.

„Aš kaip pavyzdį pasakysiu, mes esame atsivežę gėrimų iš Lenkijos, „Tetra Pak“, kuriuos pardavinėjome po 1,5 Lt. Kaina buvo fantastinė, bet jų nepirko. Jų atsisakėme. Jeigu mūsų konkurentas ką nors pasiūlys, mes darysime analogiškai. Mes ir dabar stebime savo konkurentus: paprastai pasakysiu, užsidedame kryžiuką (ant produkto - DELFI) ir per savaitę pasižiūrime, ar jį nupirko, ar ne. Jeigu ne, tai kam mums jo reikia?“, - atviravo D. Dundulis.

Jis pasakojo, kad pasiskaičiavo, kiek „Lidl“ paprastai turi kasų parduotuvėje, ir įvertinęs informaciją spaudoje, kad planuojama atidaryti apie 20 parduotuvių, mano, kad „Norfos“ tinklui tai didelės įtakos neturės.

Tačiau verslininkas pripažįsta, kad jei netoliese, prie veikiančios parduotuvės, atsidaro konkurentai, faktai rodo apie jau esančios parduotuvės apyvartos mažėjimą – dėl to įmonė nuolat stebi informaciją apie konkurentų planuojamus ir vykdomus veiksmus.

Kalbėdamas apie savo valdomo tinklo plėtrą, jis nurodė, kad įmonė plėtros galimybes vertina paprastai: jei jų nėra viename ar kitame mieste, ten galima atsidaryti.

Apie kainas: nemato, kur jos sumažintos

Dainius Dundulis
Verslininkas, paklaustas apie „kainų karus“, sakė jokių kainų karų nematantis.

„Kokie „kainų karai“? Kad ekologiškų bananų kainas sumažino? Aš jokių „kainų karų“ nematau“, - apibendrino D. Dundulis.

Jis dėstė, kad įmonei pasiteisino sprendimas pasiūlyti praktiškas valandas ir atitinkamai nuolaidas. Tai lėmė, anot D. Dundulio, kad 20-22 val., parduotuvėse yra didelis pirkėjų srautas.

„Apie politiką neklausėte, vienam klausimui, kuriam šiek tiek ruošiausi“, - nusivylė D. Dundulis ir salėje nuaidėjo juokas.

Paprašytas papasakoti, ką pasiruošė pasakyti apie politiką, jis dėstė, kad darbuotojams pernai bendrovė išmokėjo 63 mln. „į rankas” ir daugiau nei 160 mln. įvairių mokesčių.

„Aš suprantu, kad yra 5 baubai, su kuriais kovojama, - prekybininkus prie politikų įvardijamų baubų įvardijo D. Dundulis. - Bet jūs Anglijoje parodykite tas pigias kainas, jei uždarbis yra daug didesnis. Taip, šaldyta vištiena yra pigesnė, o šviežia: tris-keturis kartus brangesnė. Lietuvoje šaldytos vištienos žmonės nevalgo, nes jie pripratę valgyti gerus produktus.“

Dėl to, pasak jo, Lietuvoje yra brangesnė šaldyta vištiena, nes jos vartojimas ir logistika – nedidelė ir ekonomiškai nenaudinga.

Apibendrindamas, jis pridūrė, kad „Sodros“ administravimui išleidžiama daugiau nei „Norfoje“ parduodant prekes ir paragino dirbti šia linkme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (364)