Trečiadienį, po 31 metų veiklos žlugo Tonbridge’o mieste šeimos įkurta ir valdoma bendrovė „Southern Salads“, salotas tiekianti vietos maitinimo įstaigoms bei parduotuvėms, nemažą dalį daržovių ji įsigydavo iš tiekėjų ES šalyse.

Visą gyvavimo laikotarpį pelningai veikusi bendrovė netolimoje praeityje ėmė įgyvendinti plėtros planus, investavo į naujus įrengimus, tačiau sėkmingas periodas baigėsi iš karto po „Brexit“ referendumo.

Jo išvakarėse svaras sterlingų kainavo apie 1,30 euro, o šiandien – vos 1,09, todėl šiandien už tą pačią sumą iš tiekėjų galima įsigyti gerokai mažiau produkcijos, o už sutartus kiekius mokėti kur kas daugiau.

Nuo Europos rinkos priklausomai bendrovei toks britų valiutos nuvertėjimas buvo itin skausmingas, daržovių importas tapo per brangus, ėmė trūkti apyvartinių lėšų nepaisant to, kad „Southern Salads“ kasdien pristatydavo iki 50 tonų salotų savo klientams.

Kompensacijos atleistiems žmonėms buvo kompanijos prioritetas, tad ji buvo priversta nedelsiant nutraukti savo veiklą, verslo griūtis reiškia, kad be darbo liks iš viso 260 įmonės darbuotojų.

„Joks pagalbos paketas nebūtų šiai įmonei padėjęs“, – naujienų portalui kentonline.co.uk sakė padėtį išanalizavęs verslo konsultacijų kompanijos „FRP advisory“ atstovas Ian’as Vickers’as.

Į žinią apie bendrovės bankrotą sureagavo ir šioje apygardoje išrinktas parlamento narys Tom’as Tugendhat’as.

„Aš gi raginau balsuoti už išlikimą ES, o dabar įvyko yra būtent tai, ką prognozavau. Labai gaila matyti, jog tai prasideda“, – sakė parlamentaras, pažadėjęs pagalbą visiems, likusiems be darbo.

Kento grafystėje esančiose žemės ūkio bendrovėse dirba nemažai imigrantų iš ES šalių, tačiau po pernykščio referendumo atvykstančių imigrantų Kente sumažėjo beveik tūkstančiu (2016-2017 m. – 13 926; 2015-2016 m. – 14 882).

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.