Toks pasirinkimas, užfiksuotas Makalius.lt puslapyje gerokai nustebino feisbuke nuotrauka pasidalinusią vilnietę Agnę Kulitaitę.

„Hmmm, ką čia pasirinkus“, – neslėpė ironijos.

Po pasidalintu įrašu netrūko ir kitų ironiškų komentatorių pastebėjimų.

„Mąstau apie Druskininkus...“, „Varom į Druskininkus“, „Tai kada į Druskininkus?“, – juokėsi jie.

„Ne tai kad į Druskininkus ar Siciliją, BET ar dviem dienom į Druskininkus, ar dviem savaitėms į Siciliją?“, – stebėjosi viena moteris.

„Taigi mes Lietuva – turtuolių šalis“, – komentavo kita.

DELFI susisiekus su A. Kulitaite, ji neslėpė, kad tokių kainų atostogų užsienyje ir Lietuvoje kontrastų yra pastebėjusi jau anksčiau.

„Kainos yra juokingos. Aš jau norėjau prieš tai paskelbti tokį įrašą, bet vis pamiršdavau. Vakar vėl įėjau į puslapį (kalbama apie Makalius.lt – DELFI) ir vėl pamačiau panašių variantų, pavyzdžiui, kelionė į Rodą, berods savaitei, gerame viešbutyje su pusryčiais, vakariene prilygsta „Resident SPA Birštonas“ kainai. Na, šiek tiek skiriasi, nes Birštone – 150 eurų, Rode – 200 eurų, bet ganėtinai panašu.

Aš, aišku, nenoriu ir neturiu ūpo kažko apšmeižti, nes pati buvau tame SPA, ir ten tikrai yra labai smagu, bet kainos tikrai labai didelės“, – nuogąstavo ji.
Druskininkai

A. Kulitaitė atskleidė, kad pati vis dėlto nesirinktų kelionės į Siciliją, tačiau toks kainų kontrastas privertė susimąstyti: „Dvi savaitės Sicilijoje, vis tiek gautųsi kur kas brangiau, nes ten brangus kurortas, bet tai lemtų mano sprendimą nevykti į Druskininkus. Aš nežinau, ar rinkčiausi Siciliją, bet pamačiusi tokias kainas, iš principo nevykčiau į Druskininkus“, – tvirtai pareiškė ji.

R. Širvinskas: savaitgaliai Lietuvoje kainuoja daug

Tuo tarpu susisiekus su kelionių organizatoriumi Rimvydu Širvinsku, kurio puslapyje Makalius.lt ir buvo pastebėti atostogų pasiūlymai, jis buvo atviras: „Tikrai taip, grubiai tariant, savaitgaliai Lietuvoje kainuoja daug.“

Tačiau jis pridūrė, kad poilsio kokybė yra visiškai kitokia. „Aš anksčiau irgi visą laiką pykdavau, sakydavau, kad kam čia ilsėtis Lietuvoje, jeigu užsienyje galime pailsėti gerokai kokybiškiau, oras bus geresnis ir pan., tačiau kartais Lietuvoje ir užsienyje mes lyginame skirtingus dalykus.

Pavyzdžiui, šis pasiūlymas. Į kainą įskaičiuoti masažai, SPA paslaugos, o tai labai stipriai pakelia kelionės kainą, todėl kad masažas vien 40-60 eurų kainuoja šiais laikais“, – pabrėžia.
Sicilija

R. Širvinskas taip pat pridūrė, kad stipriai skiriasi ir keliautojų lūkesčiai dėl poilsio Lietuvoje ir užsienyje, todėl atitinkamai pagal tai atrenkami pasiūlymai.

„Aš pastebėjau, kad žmonės, keliaudami į užsienį, mėgsta paimti paprastą „sausą“ paketą – skrydis plius viešbutis, o visa kita jie jau susiplanuoja patys.

Lietuvoje, įsigiję poilsį, jie nori, kad viskas būtų suplanuota už juos, kad galėtų nuvažiavę atsipūsti ir niekuo nesirūpinti, kad užsiregistravę viešbutyje matytų, ką kurią valandą veiks: turės masažą, vakarienę, kur galės pasipuošti, bus turbo vonia ir pan.

O skrydžiai yra pigūs. Tikrai yra bendrovių, kurios tarpusavyje konkuruoja, todėl jeigu atsiranda kažkokių akcijinių pasiūlymų, pigesnių vietų lėktuve, visą laiką pasižiūrime ir pabandome sudėlioti pigesnį apgyvendinimą. Mes, aišku, nesirenkame tokios pačios kokybės viešbučio kaip Lietuvoje, nes kitaip kaina labai stipriai skirtųsi“, – atskleidžia jis.

Tačiau tokie pasiūlymai užsienyje daugiau aktualūs tik bet kada atostogų galintiems išeiti asmenims, kadangi dažniausiai jie atsiranda netikėtai, ir krautis lagaminus tenka staiga. Pats kelionių organizatorius neslepia, kad tokių žmonių yra mažuma.
Birštonas

„Šiandien, pavyzdžiui, paskelbėme pasiūlymą į Turkiją 20 dienų už 199 eurus, kuris muša visus lankomumo rekordus. 20 dienų su skrydžiu, pervežimu ir apgyvendinimu, o su „viskas įskaičiuota“ – 329 eurai.

Tai kaip tai suprasti, tiesiog atsirado tarpas laisvų vietų lėktuve, ir toks nestandartinis, nes į Turkiją dvidešimčiai dienų neskrendama paprastai. Vadinasi, šiek tiek lėktuve į priekį vietų yra, šiek tiek atgal – gal tik 4 laisvos vietos, ir kelionių organizatoriai kartais pasiima garantinius kambarius, už kuriuos užsimoka iš anksto mainais, kad juos gaus perpus pigiau, bet viešbutis bus garantuotas pajamomis, nesvarbu ar svečiai atvažiuos, ar ne. Taigi organizatorius prisiima tam tikrą riziką. Tai yra nuostolingas organizatoriui pasiūlymas, nes tokių kainų paprastai nebūna“, – teigia jis.

Už savaitę Palangoje – ir 14 tūkst. eurų

R. Širvinskas nori pabrėžti, kad nepaisant to, jog savaitgaliai kurortuose ir SPA Lietuvoje brangūs, galima rasti tikrai pigių pasiūlymų. Taigi kontrastai stebimi ne tik tarp atostogų pasirinkimų čia ir užsienyje, bet ir tik pačioje Lietuvoje.

„Tarkime, Birštone, gerame naujame viešbutuke už 29 ar 35 eurus asmenims yra pasiūlymas. Tai asmeniui gaunasi tik 14-17 eurų nakvynė. Arba Palangoje dvi nakvynės keturiems žmonėms – 105 eurai, tai vienam asmeniui naktis tik 13 eurų. Ir pažiūrėkite nuotraukas, kokie apartamentai – vau, kokio lygio, tikrai ne „pas bobutę“, – sako jis.

Lygiai taip pat galima rasti ir itin brangių pasiūlymų, kuriuos sau leisti galėtų nedaugelis.

„Aš pats su kolektyvu buvome Palangoje, Belvilio viloje, kur savaitė kainuoja 14 tūkst. eurų. Vila priklauso savininkui, kurią jis pasistatė sau, bet nuo šių metų nusprendė nuomoti. Ten yra ir pirtis atskirame pastate, ir lauke šildoma jakuzzi, ir baseinas didelis, aštuoni miegamieji, žodžiu, nuostabu, bet tik aišku įdomu, kaip surasti klientą tokiai vietai, kuri 14 tūkst. eurų už nakvynę prašo“, – svarsto kelionių organizatorius.

Visgi jis pastebi, kad nors poilsis Lietuvoje gana brangus ir kainos tik kyla, lietuviai vis tiek mielai jį renkasi ir norinčių pailsėti gimtinėje – daugėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (364)