Taip šalis siekia stimuliuoti civilinės aviacijos ir turizmo sektorius.

„Bevizio režimo programa pavers Katarą atviriausia šalimi regione“, – per spaudos konferenciją Dohoje sakė turizmo departamento pareigūnas Hassanas al-Ibrahimas.

Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Mohamedas Rashedas al-Mazroui sakė, kad aštuoniasdešimties šalių piliečiams tereikės pateikti galiojantį pasą, kad šie galėtų patekti į energijos išteklių turtingą Persijos įlankos šalį, kurioje 2022 metais vyks Pasaulio futbolo čempionatas.

Tų 80 šalių sąrašas nebuvo paskelbtas.

Taip pat nenurodyta, nuo kada pradės galioti bevizio režimo sistema. Tačiau Kataro spauda skelbia, kad ji daugiausia galios Vakarų šalių piliečiams. Skelbiama, kad 33-ių šalių piliečiai Katare be vizos galės išbūti 180 dienų, o kitų 47-ių šalių piliečiai – iki trisdešimties dienų. Vizą bus galima prasitęsti vieną kartą.

Pasak M. R. al-Mazroui, šalys buvo atrinktos įvertinus saugumo ir ekonominius klausimus bei šių šalių piliečių perkamąją galią.

Kataro nacionalinės aviakompanijos „Qatar Airways“ vadovas Akbaras al-Bakeris sakė, kad jo bendrovė bus bene pagrindinė tokios bevizio režimo programos sukuriamos naudos gavėja.

Kaip žinoma, birželio 5 d. regiono lyderė Saudo Arabija, o taip pat Bahreinas, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Egiptas, nutraukė diplomatinius santykius su Kataru ir pradėjo jo blokadą, apkaltindami šalį remiant ekstremistines islamistų organizacijas bei dėl artimų šalies santykių su Iranu.
Kataras tokius kaltinimus neigia.

Verta paminėti, kad Katare gyvena 2,4 mln. žmonių, iš kurių 90 proc. yra užsieniečiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)