Pavyzdžiui, garsus Rockefellerių klano atstovas Davidas kolekcionuoja vabalus. Vykdamas į kelionę jis visuomet kišenėje turi specialų indą tam atvejui, jei pastebėtų neįprastą vabzdį.

Savo kolekcijoje jis turi ir unikalų vabalą skarabėją, kurį garbino Egipto faraonai. Davido atrastam vabzdžiui net suteikta Rockefellerių pavardė – Diplotaxis rockefelleri, praneša „RIA Novosti“.

Vabalų kolekcionavimo aistrą jis pajuto dar būdamas septynerių metų, ji neapleidžia jo iki šiol, net ir sulaukus 95 m. Ir skarabėjus-rokfeleris, ir visa kolekcija testamente pažadėta Harvardo universiteto muziejui.

Bankininko Clemmie Dixono Spanglerio, kuriam, be viso kito, priklauso svarus Amerikos banko akcijų paketas, hobis taip pat neįprastas – laisvalaikiu jis mėgsta taisyti senovinius laikrodžius. Milijardierius tvirtina, kad jam labiau prie širdies senoviniai mechaniniai laikrodžiai, o ne žmonės, kurie yra nepastovūs ir nenuspėjami.

Šį pomėgį jis atrado prieš 45 metus, kai sustojo senovinis XVII a. laikrodis, kurį jam padovanojo motina. Finansininkas nusprendė pats išsiaiškinti laikrodžio mechanizmo paslaptis, o vėliau, kai jo namuose nebeliko nė vieno sulūžusio laikrodžio, milijardierius įkūrė senovinių laikrodžių remonto dirbtuves.

Jo kolega, milijardierius Gordonas Getty metė naftos verslą, kad liktų daugiau laiko ir jėgų kurti operas. Savo garsiausią kūrinį jis pavadino V. Šekspyro personažo vardu, „Falstafas“.

Leidinio duomenimis, milijardierius jau pastatė savo operą su Rusijos nacionaliniu orkestru.

Aistra muzikai įkvėpė dar vieną magnatą, futbolo klubo savininką Jamesą Irsay, kolekcionuoti muzikos instrumentus. Jo kolekcijoje – gitaros, kuriomis grojo Georgeas Harrisonas ir Jerry Garcia. Magnatas negali pinigų kolekcinėms gitaroms, ir tvirtina, kad jos neįkainojamos.

Amerikos milijardieriai renka pašto ženklus, biblijas, plakatus, monetas, o kai kurie mėgsta važinėtis sunkvežimiais bekele, pavyzdžiui, Gary Magnessas, kuris taip pat turi senovinių automobilių kolekciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją