Trečiadienio, liepos 1 dienos, rytą puslapis jau veikė. Iš viso Graikijos gelbėjimui surinkta daugiau nei 800 tūkst. eurų.

Kampanija, kurią pradėjo Thomas Feeney, prie Graikijos gelbėjimo savo pinigais prisidėjusiems siūlo tokį atlyginimą kaip atvirukas su Graikijos ministro pirmininko atvaizdu, fetos ir alyvuogių salotos ar butelis tradicinės graikiškos degtinės.

Tiem, kurie išdrįs merdinčiai šaliai paaukoti 50 tūkst. eurų, anot kampanijos vadovo, gaus kvietimą atostogoms Graikijoje dviem.

Trečiadienį Th. Feeney savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ negailėjo gerų žodžių vokiečiams, kurie buvo dosniausi Graikijos gelbėtojai. Suskaičiuota, kad iš viso rėmėjai iš Vokietijos šiam kilniam tikslui paaukojo daugiau nei 10 tūkst. eurų.

29 metų Th. Feeney, gyvenantis Londone, teigia, kad jam iki gyvo kaulo įgriso Europos politikai, kurie niekaip neranda būdų, kaip padėti paprastiems Graikijos žmonėms.

„1,6 mlrd. eurų visoje toje didžiulėje schemoje yra gana nedidelė suma. Tiesą sakant, tuos pinigus surinkti labai paprasta – pakaktų visiems Europos Sąjungoje pietums užsisakyti fetos ir alyvuogių salotų. Tad kodėl to nepadarius? Apeikime tuos tik kalbėti mokančius politikus – Europos žmonės ras būdą, kaip padėti Graikijai. Mums – pietūs, o graikams – ekonominis stabilumas“, – sako britas.

Th. Feeney tvirtina, kad su Graikija jo niekas nesieja - tik tai, kad jis labai mėgsta produkciją iš Graikijos.

Britas tvirtina sulaukęs labai daug teigiamų atsiliepimų. „Taip, Graikija padarė klaidų, bet atleiskime jiems ir pasielkite teisingai, paremdami paprastus Graikijos žmones“, – „Indiegogo“ puslapyje teigia Philas Butterworthas.

Vienas komentatorius pažymėjo, kad, norint surinkti tuos 1,6 mlrd. eurų, per minutę Th. Feeney turėtų pasiekti 200 tūkst. eurų.

Popiežius palaiko krizės gniaužtuose atsidūrusius graikus

Popiežius Pranciškus trečiadienį išreiškė savo palaikymą graikams ir paragino derybų dėl šalies ateities euro zonoje šerdimi laikyti žmogiškąjį orumą.

„Naujienos iš Graikijos apie jos ekonominę ir socialinę padėtį kelia nerimą“, – sakoma Pranciškaus atstovo Federico Lombardi pranešime.

„Šventasis Tėvas nori perduoti savo artimumą visiems graikams, ypač kreipdamas dėmesį į daugelį šeimų, kurias ištiko tokia sudėtinga ir jautriai juntama humanitarinė ir socialinė krizė“, – pažymima pranešime.

„Žmogaus asmenybės orumas turi likti bet kurių politinių ir techninių debatų centre, taip pat ir priimant atsakingus sprendimus. Popiežius Pranciškus pakvietė visus tikinčiuosius prisidėti prie maldos už mylimų graikų gerovę“, – nurodoma pranešime.

Šis popiežiaus paraginimas paskelbtas tokiu metu, kai lemiamos pastangos pagaliau susitarti skolų taršomai Graikijai su jos kreditoriais iki sekmadienį rengiamo referendumo tebesitęsia. Šis referendumas reiškia tautos plebiscitą, kuris turi atsakyti, ar šaliai reikia laikytis euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (557)