Karališkos monetų kalykla sukūrė specialią interneto svetainę, kurioje įmonės yra perspėjamos, kad joms reikės adaptuoti savo įrangą ir pasirengti naujos monetos išleidimui, suplanuotam ateinančių merų kovą. Visi automatai, priimantis monetas, iki to laiko turės būti modifikuoti.

O pusmetį truksiančio pereinamojo laikotarpio metu įmonės turis užtikrinti, kad bus priimamos ir naujosios, ir senosios monetos. Vėliau senoji vieno svaro moneta iš apyvartos bus išimta, tačiau dauguma bankų ir pašto skyrių priims ir senojo pavyzdžio monetas, praneša BBC.

Monetų kalykla pabrėžia, kad sprendimui išleisti naujo pavyzdžio vieno svaro monetą įtakos turėjo tai, kad šiuo metu maždaug kas trisdešimta vieno svaro moneta yra padirbta.

„Naujoji vieno svaro moneta bus labiausiai apsaugota tokio tipo moneta ir taps rimta kliūtimi klastotojams“, – sakė Iždo atstovas Davidas Gauke.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)