Kaip skelbia britų spauda, agentūra „Matching Models in London“ savo apibūdina „tarptautine laikino įdarbinimo agentūra gražiems ir talentingiems žmonėms“.

Pavyzdžiui, ji skelbia ieškanti asmeninės asistentės, kuri turi būti ne „klasikinės išvaizdos, rudų plaukų ir su B ar C dydžio krūtine“.

Kovotojos už moterų teises pareiškė, kad tokie darbo skelbimai yra tarsi iš aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio“.

„Tiesiog stebėtina, kad jie imasi tokio požiūrio, kuris beveik neabejotinai prieštarauja lygybės įstatymams, – sakė „Fawcett Society“ vadovė Sam Smethers. – Jeigu mes galvojame, kodėl kova dėl lyčių lygybės dar nelaimėta, tai yra paaiškinimas.“

Savo ruožtu minėtos agentūros įkūrėja Nathalie Jansen pareiškė: „Mūsų klientai mums yra svarbūs. Ir išvaizda yra svarbi“.

„Mūsų kompanija supranta, jog svarbu, kad tau dirbtų tinkami žmonės, kurie atstovautų tavo kompanijai, nes pirmas įspūdis yra svarbus“, – sakė ji.

Kitame agentūros darbo skelbime rašoma, kad reikalinga „seksuali vairuotoja“, kuri dvi dienas per savaitę turėtų vežioti „Porsche Cayenne“ visureigiu Knightsbridge gyvenantį verslininką. Už tai jai per metus bus mokama 40-50 tūkst. svarų.

Darbo teisės specialistas Jamesas Lynas sakė, kad tokie skelbimai „akivaizdžiai neteisėti“, todėl juos galima apskųsti Lygybės ir žmogaus teisių komisijai.