Susitikimą sukvietė programinės įrangos kompanija „GitHub“.

Grupė planuoja veikti kaip teismo konsultantai, kurie patys nesibylinėja, tačiau siekia teisėjams pateikti argumentų bei informacijos.

Technologijų sektorius tapo didžiausiu verslo oponentu D. Trumpo įsakymui. Šis sektorius yra stipriai priklausomas nuo specialistų iš viso pasaulio, tad technologijų kompanijos ėmėsi įvairiausių priemonių, nukreiptų prieš įsakymą, pradedant sprendimą smerkiančiais pareiškimais ir baigiant parama tokioms imigrantus palaikančioms organizacijoms, kaip Amerikos pilietinių laisvių sąjunga.

Tarp į susitikimą pakviestų kompanijų taip pat yra „Google“ priklausantis „Alphabet“, „Netflix“, „Adobe“, „Dropbox“ ir kiti.

Prezidento administracija teigia, kad šis draudimas neperžengia jos jurisdikcijos ribų bei padidins JAV piliečių saugumą.

Pirmadienį internetinė parduotuvė „Amazon“ bei kelionių bendrovė „Expedia“ užpildė deklaracijas teisme, kuriomis parėmė Vašingtono valstijos generalinio prokuroro pateiktą ieškinį. Tiek „Amazon“, tiek „Expedia“ piktinasi, kad D. Trampo įsakymas gali neigiamai paveikti jų verslą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)