Europoje augimas nėra pakankamai stiprus įtraukti į ES ir Ukrainą“, - kalbėjo jis naujienų agentūrai AFP penktadienį vykusioje regioninio verslo konferencijoje Sopote, Lenkijoje.

Pasak specialisto, geriausiai žinomo kaip vieno iš Lenkijos 1989-ųjų „šoko terapijos“ laisvosios rinkose reformų paketo autorių, dėl Rusijos 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos Kijevo integracija į ES nėra gera mintis.

„Netikiu, kad Ukraina gali būti integruota į ES susidarius priešiškai Rusijos sukurtai atmosferai. Tai neatrodo realu“, - teigia Dž. Sachsas.

Anot jo, Kijevo vykdomos reformos yra per daug silpnos ir nepajėgios iš Vakarų pritraukti užsienio investicijų, be to, Ukraina išlieka "per daug stipriai įsiliejusi į Rusijos ekonomiką".

Kaip prognozuojama, ES ekonomikos augimas šiemet turėtų siekti 2,1 proc., t. y. būti kiek spartesnis nei 2014 metais (1,8 proc.), teigiama gegužę paviešintame Europos Komisijos dokumente.

Savo ruožtu, Ukrainos ekonomika turėtų susitraukti beveik 10 proc., nes šalis dėl separatistų prarado pagrindines savo anglies ir plieno gamybos sferas rytiniuose rajonuose. Ukrainos pramonės sektoriaus aktyvumas per pirmuosius šešis šių metų mėnesius sumenko maždaug penktadaliu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)