M. Scuse'o teigimu, įvertinus naudą, kurią Lietuva gautų iš sutarties, Vilnius šiuo metu turi puikią progą imtis lyderystės tarp TTIP šalininkų Europoje.

„Mes manome, kad Lietuvos lyderystė galėtų prislopinti kai kuriuos (neigiamos, – ELTA.) retorikos atvejus ir suteiktų galimybę deryboms judėti tinkama kryptimi“, – Žemės ūkio ministerijoje surengtos spaudos konferencijos metu kalbėjo JAV atstovas.

JAV ir ES pareigūnai ne kartą pabrėžė, kad derybas dėl TTIP būtina baigti iki šių metų pabaigos, kada baigsis JAV prezidento Baracko Obamos kadencija. M. Scuse'as išreiškė viltį, kad derybos, atsižvelgus į jau pasiektą pažangą, būtų tęsiamos ir 2017 m.

„Darbas tęsis, tikiuosi visi supras šių derybų svarbą“, – kalbėjo M. Scuse'as.

Paramą TTIP susitarimui yra išreiškęs Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris, tačiau Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as gegužės pradžioje pareiškė, kad Paryžius neketina keisti savo pozicijų žemės ūkio, kultūros ir aplinkosaugos srityse ir Prancūzijos nėra patenkinta dabartine TTIP derybų eiga.

Berno universiteto Pasaulio prekybos instituto (WTI) atliktoje studijoje konstatuojama, kad TTIP Lietuvos bendrąjį vidaus produktą (BVP) padidintų 1,6 procento, taip pat leistų beveik 1 procentu sumažinti prekių kainas šalyje.