„TransferGo“ generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas DELFI pasakojo, kad galimybė sudalyvauti šiame renginyje atsirado dėl to, kad jo įmonė priklauso finansinių inovacijų lobizmu užsiimančiam centrui „Innovate Finance“.

„Mums nemaža garbė, kad jie išsirinko būtent mus. Davose atstovausime Londoną ir tikrai džiaugiamės šia galimybe, nes galėsime savo požiūriu pasidalinti su įtakingais investuotojais bei politikos formuotojais“, – sakė jis.

Davose D. Dvilinskas turėtų sutikti ir nemažai savo konkurentų, pradedant šimtmečius skaičiuojančiais bankais, kaip britų „Barclays“, baigiant tokiais pat jaunais startuoliais, kaip estų „TransferWise“.

„Toks ir yra šio renginio tikslas – kad prie bendro stalo susėstų skirtingi tos pačios rinkos žaidėjai ir pasikalbėtų apie tai kaip mato ateitį“, – sakė „TransferGo“ vadovas ir pridūrė, jog pastaruoju metu monopolistinės jėgos bankų sektoriuje turi vis mažiau ir mažiau įtakos.

D. Dvilinskas Davose turi ir kitų tikslų. Visų pirma, jis stengsis surasti naujų verslo partnerių bei kitų naudingų pažinčių. Ne paskutinėje vietoje ir finansinių inovacijų lobizmas.

Daumantas Dvilinskas

Gavo 2,5 mln. injekciją

Praeitų metų pabaigoje „TransferGo“ iš kelių gerai žinomų tarptautinių investuotojų sulaukė 2,5 mln. JAV dolerių investicijos.

2012 metais įkurta įmonė tada teigė, jog tai didžiausia suma, kurią yra gavęs finansines paslaugas teikiantis startuolis Lietuvoje.

„Turbūt dėl to mus ir pakvietė į Davosą – nes pamatė, kad turime nemažai potencialo“, – DELFI sakė D. Dvilinskas.

Jis teigia, kad biurus Londone ir Vilniuje turinti įmonė ketina tapti vienu pagrindinių rinkos žaidėjų Europoje, o gal ir pasaulyje.

„Šiuo metu mūsų pagrindinis tikslas yra sukurti mobilų produktą ir išleisti geresnę jo versiją į rinką, dėl to plečiame savo mobiliųjų technologijų biurą Lietuvoje. Taip pat planuojame augti, ką pastartuoju metu labai stipriai darėme Lenkijoje, Rumunijoje, Vakarų Europoje“, – sakė „TransferGo“ vadovas.

„Išrinktųjų klubas“

Šiemet sausio 20–23 dienomis Šveicarijos kurorte Davose vyksiantis Pasaulio ekonomikos forumas pirmą kartą surengtas 1974 metais.

Į jį kasmet susirenka žymiausi verslininkai, tarptautiniai politikos lyderiai, intelektualai ir žurnalistai. Šių metų tema – „Ketvirtoji pramonės revoliucija“.

Davoso forumas vertinamas pakankamai nevienareikšmiškai. Iš vienos pusės, jis vadinamas prestižine ir svarbia pasauline konferencija, kur gimsta naujos idėjos. Iš kitos, jis kritikuojamas dėl neveiklumo ir vadinamas „turtingiausiųjų atostogomis“. Į Davosą atvykstančius lyderius dažnai pasitinka protestuotojai prieš nelygybę ir kitas socialines problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)