Ministras susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite ir užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad per susitikimus taip pat bus aptarta bendra situacija Artimuosiuose Rytuose.

Vilniuje taip pat bus pasirašytas susitarimo memorandumas dėl Jungtinių Arabų Emyratų ir Lietuvos Respublikos išduotų vairuotojo pažymėjimų abipusio pripažinimo bei keitimo.

Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų diplomatiniai santykiai užmegzti 1992 metais. 2016 metais Lietuvos ambasadoriumi Jungtiniams Arabų Emyratams paskirtas Arvydas Daunoravičius. Jis reziduoja Egipte.

Lietuva kitais metais ketina steigti ambasadą vienoje iš Persijos įlankos šalių.

Šaltiniai iš kelių institucijų BNS patvirtino, kad realiausia, jog Lietuvos ambasada atsirastų Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Tai antra pagal dydį Persijos įlankos ekonomika po Saudo Arabijos. Užsienio reikalų ministras anksčiau teigė, kad naujosios ambasados vadovas būtų paskirtas atstovauti ir kitoms Persijos įlankos šalims.

Persijos įlankoje šiuo metu tvyro įtampa dėl santykių su Kataru. Saudo Arabijos vadovaujamos Persijos įlankos arabų valstybės ir jų sąjungininkės birželio 5 dieną nutraukė diplomatinius ir ekonominius santykius su Doha.

Ši krizė kelia nerimą dėl didėjančio nestabilumo regione, kur yra kai kurios didžiausios pasaulio energijos išteklių eksportuotojos ir pagrindinės Vakarų sąjungininkės, įsileidusios Jungtinių Valstijų karines bazes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją