„Jeigu Europa nesugebės pasirašyti šios sutarties, bus pasiųsta labai aiški žinia ne tik europiečiams bet ir visam pasauliui, kad Europa renkasi kelią, kuris nėra vaisingas nei jos piliečiams, nei pasauliui, ir tai būtų gėda“, – sakė J.Trudeau po susitikimo su šalyje viešinčiu savo kolega iš Prancūzijos Manueliu Vallsu.

Europoje esam aktyvistų, besistengiančių blokuoti vadinamąją ES ir Kanados laisvosios prekybos sutartį (CETA), kurią planuota oficialiai pasirašyti vėliau šį mėnesį per ES ir Kanados viršūnių susitikimą.

Europoje kritikai nerimauja dėl globalizacijos poveikio ir baiminasi, kad tokie prekybos susitarimai per daug galios suteikia stambiajam verslui piliečių sąskaita.

Besipriešinantys CETA sutarčiai taip pat sako, kad ji sukurs pavojingą precedentą ir atves prie dar didesnio masto laisvosios prekybos sutarties su Jungtinėmis Valstijomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)