„Rugpjūčio mėnesį, ten išdirbus keturis mėnesius, mane pasikvietė regiono vadovė ir po tam tikro pokalbio buvo pasiūlyta keturių mėnesių išeitinė. Tiesiog šalių susitarimu išeiti“, – DELFI sakė jis.

J. Panka teigė, kad tikslių priežasčių įvardinta nebuvo, tačiau jis mano, kad taip atsitiko dėl politinių dalykų.

„Mano spėliojimas buvo, kad tai yra dėl politinių dalykų, todėl, kad tuo metu buvo rinkimai, aš dalyvavau politinės partijos sąrašuose ir vienmandatėje ir manau, kad prekybos tinklui kirtosi šitie dalykai. Jie nenorėjo dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime tokiu būdu“, – sakė jis.

J. Panka 2016 metų Seimo rinkimuose siekė būti išrinktas Žirmūnų apygardoje, tačiau nepateko į antrą turą. „Tvarkos ir teisingumo“ sąraše jis buvo įrašytas 21 numeriu, į Seimą pateko aštuoni šios partijos nariai.

„Kadangi žurnalistai buvo jau paviešinę labai stipriai, kur aš dirbu. Turbūt jiems („Lidl“ - DELFI) užteko vieno savo veido – Arvydo Sabonio, nenorėjo, kad būčiau aš siejamas su šiuo prekybos tinklu“, – sakė politikas.

„Lidl“ atstovė Ieva Pačėsaite DELFI patvirtino, kad J. Panka įmonėje nebedirba abiejų šalių susitarimu.

„Dėkojame už jūsų supratingumą, tačiau esame įsipareigoję užtikrinti savo esamų ir buvusių darbuotojų asmens duomenų apsaugą, todėl plačiau komentuoti negalime“, – nurodė ji.

J. Pankos teigimu, jis „Lidl“ dirbo nuo 2016 metų balandžio 18 iki rugpjūčio 18 dienos.

Žinia, kad buvęs Tautininkų sąjungos lyderis „Lidl“ dirba pardavėju pasklido iškart po prekybos tinklo atsidarymo birželio 2 dieną.

„Kiekvienas darbas yra vertingas ir garbingas. Nesvarbu, kad turiu ne vieną aukštąjį išsilavinimą, bet kartais gyvenime tokie etapai, kai tenka dirbti tokį paprastą darbą, nes istorijos mokytojo pareigybę man sunku užimti, nes, kaip žinome, mokyklos priklauso nuo savivaldybių, o tai jau, be abejo, yra politizuota“, – tuomet DELFI komentavo J. Panka.

"Lidl" ir J. Panka

Nauja darbovietė – paslaptis

Politikas teigė, kad šiuo metu irgi dirba, tačiau naujos darbovietės neatskleidė.

„Nesu viešas asmuo šiuo metu, todėl dėl labai panašių priežasčių, dėl kurių buvau atleistas iš „Lidl“ nenorėčiau komplikuoti savo gyvenimo. Telieka tai paslaptis, bet tikrai dirbu ir esu patenkintas savo darbu“, – sakė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, J. Panka turi turto už 26 tūkst. eurų, piniginių lėšų – 1,2 tūkst. eurų. Jis taip pat yra gavęs 27,5 tūkst. eurų paskolą.

Savo metinėje pajamų mokesčio deklaracijoje politikas nurodė, kad buvo gavęs 6,8 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjęs 660 eurų mokesčių.

J. Panka yra vedęs ir turi tris vaikus.

„Sodros“ duomenimis, „Lidl“ sausio 4 dieną turėjo 1530 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)