Graikijos finansų atsargoms mažėjant Europos Sąjungos (ES) pareigūnai kalba, kad jokio proveržio derybose su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), Europos Komisija (EK) ir Europos centriniu banku (ECB) nėra – vis dar nesutariama tokiose srityse kaip pensijos, darbo rinkos reformos ir biudžeto sferos tikslai.

„Palyginus su tuo, ką matėme anksčiau, derybų organizacija ir struktūra pagerėjo, tačiau vis dar esame gana toli nuo situacijos, kurią galėtume vadinti tolumoje boluojančiu galutiniu susitarimu“, – anonimiškai pasisakė aukštas euro zonos pareigūnas.

Graikijos kairiųjų pažiūrų vyriausybė, rinkimuose žadėjusi nutraukti griežtą taupymo politiką, atkakliai vilkina nepopuliarias reformas, kurias atlikti pagal ES ir TVF paramos programą pažadėjo ankstesnė vyriausybė.

Tiesa, Graikijos vyriausybės vadovas A. Tsipras teigia: „Esu įsitikinęs, kad jau greitai pasieksime palankią derybų pabaigą ir nors susiduriame su sunkumais, tačiau baigti susitarimą su Europa pavyks jau greitai. Darome viską, ką galime – norime pasiekti sąžiningą ir abiem pusėms palankų susitarimą su mūsų partneriais“.