„Moksleivių ir studentų švietimo projektai, aplinkosaugos iniciatyvos, darbuotojų savanorystės skatinimas, jų sveikatinimo veiklos ir apskritai holistinis požiūris į verslo socialinę atsakomybę lėmė komisijos sprendimą bendrovei „CSC Baltic“ skirti aukščiausią įvertinimą. Tai yra užkrečiantis gerų darbų pavyzdys, kuris, tikimės, paskatins ir kitas įmones veikti“, – sakė LVK prezidentas, „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimų komisijos pirmininkas, Valdas Sutkus.

Pasak „CSC Baltic“ generalinio direktoriaus Antano Uršulio, dėmesys socialiai atsakingoms veikloms yra svarbi bendrovės „CSC“ strateginė kryptis tiek globaliu, tiek lokaliu mastu. Socialiai atsakingo verslo vertybės čia yra nuolat puoselėjamos ir skiepijamos darbuotojams:

„Veiklų turime tikrai nemažai – mokyklų ambasadorių ir universitetų bendradarbiavimo programos, sekmadieninė projektų valdymo mokykla, vaikų globos namuose gyvenančių vaikų verslumo ugdymas, globalus projektas „Pietūs su Lego“, aplinkosaugos ir kitos prasmingos iniciatyvos. Įsitraukimas į šias veiklas yra paremtas stipria pačių darbuotojų motyvacija. Mes paliekame jiems laisvę išsirinkti įdomiausius ir aktualiausius projektus – ne dirbtinai, o pabrėžiant jų naudas, leidžiant suvokti įsitraukimo svarbą“.

„Socialiai atsakingo verslo“ komisijos narė, „Delfi“ verslo naujienų redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė teigia, kad Lietuvos įmonės vis dažniau seka pasaulines atsakingo verslo tendencijas, požiūris į verslą keičiasi ir visuomenės problemų sprendimo iniciatyvų atsiranda vis daugiau. Čia svarbus ir žiniasklaidos vaidmuo – pabrėžti socialinės atsakomybės svarbą kasdienėje verslo veikloje. Kryptingas ėjimas šiuo keliu padės įtvirtinti kitokį verslo suvokimą Lietuvoje.

Prestižiškiausias LVK apdovanojimas – „Partnerystės lyderis“ – įteiktas prof. Tomui Davuliui už reikšmingą indėlį į Lietuvos ekonominio konkurencingumo didinimą, verslo aplinkos gerinimą ir naujų darbo vietų kūrimą. Nuo 2001 metų šiuo apdovanojimu jau pagerbti trys Lietuvos Prezidentai, du Lietuvos Ministrai Pirmininkai ir kiti Lietuvos verslui nusipelnę asmenys.

„Verslo ambasadoriaus“ statulėlė įteikta Lietuvos ambasadoriui Izraelyje Edminui Bagdonui. Jis įvertintas už aktyvų ekonominės diplomatijos tikslų įgyvendinimą, Lietuvos ir užsienio verslo partnerystės skatinimą, aktyvų Lietuvos ekonominių interesų atstovavimą, Lietuvos verslo žinomumo užsienyje didinimą, konstruktyvų bendradarbiavimą, pagalbą ir paramą organizuojant Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą Izraelyje.

Vakaro metu taip pat buvo įteikti LVK „Garbės ženklai“. Jais apdovanoti asmenys, kurie aktyviai prisideda prie LVK veiklos, kuria teigiamą jos įvaizdį Lietuvos verslo visuomenėje, padeda efektyviai bendradarbiauti su įvairiomis institucijomis.

Tarp apdovanotųjų: ryšių reguliavimo tarnybos direktorius Feliksas Dobrovolskis, Seimo narė, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas, bendrovės „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis, Ministro Pirmininko patarėjai Audrius Misevičius, Irina Urbonavičiūtė ir Antanas Vinkus, LVK prezidiumo narys, bendrovės „Rhenus Svoris“ generalinis direktorius Arūnas Bertašius, LVK Komercinės teisės ir praktikos komisijos pirmininkas, advokatas Marius Grajauskas, advokatų kontoros „Valiunas Ellex“ partnerė Vilija Vaitkutė Pavan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)