Pasak Aleksandro Udalcovo, šis klausimas yra faktiškai išspręstas. Apie tai jis ketvirtadienį Vilniuje informavo premjerą Algirdą Butkevičių.

"Aš šiandien premjerui patvirtinau žinutę nuo "Rospotrebnadzor" dėl to, kad klausimas praktiškai išspręstas - Lietuvos pieno produkcijos uždraudimo klausimas sprendžiamas etapais. Pirmoji įmonė jau pradėjo tiekti produkciją, manau, kad prieš tris dienas. Manau, kad artimiausiomis dienomis mes tapsime liudininkais to, kad procesas tęsis", - po susitikimo su A.Butkevičiumi sakė A.Udalcovas.

Jo teigimu, pieno produktų tiekimo klausimas nebėra kliuvinys dvišaliuose santykiuose: "Manau, kad ši tema faktiškai išimta iš darbotvarkės ir aš nelaikyčiau to akmeniu mūsų santykiuose".

Po trijų mėnesių pertraukos leidimą vėl vežti produktus į Rusiją 2013 metų gruodžio pabaigoje gavo vienintelė bendrovė "Pieno žvaigždės", šią savaitę jau atnaujinusi eksportą. Leidimo dar laukia "Rokiškio sūris", "Žemaitijos pienas" ir Vilkyškių pieninė. Visos keturios bendrovės Rusijoje gaudavo 20-40 proc. savo pajamų, todėl Rusijos rinka joms yra labai svarbi.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos "Rospotrebnadzor", sieną pieno perdirbėjams uždariusi pernai spalio 7 dieną, skelbė, kad lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Europos Sąjungos (ES) Tarybai tuomet pirmininkavusios Lietuvos ir ES pareigūnai tai vadino politiškai motyvuotu žingsniu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)