Prekybos vietose jau siūloma įsigyti Kalėdų simbolį – eglę. Šiais metais prekyba pradėta vėliau, nes labiausiai eglutės perkamos prieš pat šventes.

Eglučių pardavėjas Vladas, paklaustas, kiek vidutiniškai kainuoja eglutė, sakė, kad panašiai, kaip ir pernai – apie 40–50 litų.

Prekybininkai sako, kad žmonės renkasi ir eglišakes, jas daugiausia perka senjorai.

Kalėdų simbolis kur kas pigesnis urėdijų medelynuose. Vien Vilniaus urėdijos medelynas per sezoną parduoda apie 1000 kirstų ir apie 500 vazonuose pasodintų eglučių. Šiemet planuojama parduoti dar daugiau.

„Kirstos eglutės kaina – 10 litų už metrą, o vazonėlyje nuo 5 litų iki 50 litų. Galima pasirinkti pagal savo skonį“, – kalbėjo Vilniaus urėdijos medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė.

Likus kelioms dienoms iki Šventų Kalėdų – gruodžio 21 dieną visoje šalyje medelynai nemokamai dalins eglių šakos.

Prekybos centruose dirbtinėmis eglutėmis pradėta prekiauti jau prieš mėnesį. Jų šiemet jau parduota daugiau nei ankstesniais metais.

„Kadangi dirbtinėmis eglutėmis mes pradedame prekiauti anksčiau, tai faktiškai jau nuo lapkričio mėnesio prekyba yra įsibėgėjusi. Šiuo metu jų įsigyta daugiau. Tuo tarpu gyvų eglučių prekyba įsibėgėja tik dabar ir mes negalime palyginti, kiek jų bus nupirkta, nes daugiausiai gyvų eglučių nuperkama likus savaitei iki Kalėdų“, – apie prekyba dirbtinėmis ir gyvomis eglutėmis pasakojo „MAXIMA LT“ atstovė Olga Malaškevičienė.

Prekybos centro atstovės teigimu, dirbtinės eglutės yra daug pigesnės nei gyvos. Vidutinio dydžio eglutė čia dažnai viršija penkiasdešimties litų ribą.