Kaip praneša vedomosti.ru, šis sprendimas buvo priimtas po patikrinimų, kuriuos Šveicarijoje nuo vasario 8 iki 19 d. atliko „Rosselchoznadzor“ ir Šveicarijos žinyba dėl veterinarinio ir gamybinio saugumo. Iš viso buvo patikrinta 13 įmonių.

Tarnybos toliau bendradarbiauja. 2015 m. lapkritį suplanuotos tarnybų specialistų derybos, siekiant apsvarstyti likusių penkių įmonių produkcijos tiekimo galimybę.

Šveicarija nebuvo prisijungusi prie sankcijų prieš Rusiją, jos žemės ūkio produkcijai nebuvo taikomas embargas.

Tačiau 2014 m. rudenį „Rosselchoznadzor“ įtarė Šveicariją pereksportuojant į Rusiją augalų sėklas, kadangi ši stipriai padidino vienos rūšies prekių tiekimą ir pradėjo tiekti tai, ko anksčiau netiekė. Rusijos pusė paprašė Šveicarijos patvirtinti tos produkcijos teisėtumą.

„Rosselchoznadzor“ atstovas Aleksejus Aleksejenka gruodį sakė, kad buvo gauta tokia informacija. Jis taip pat sakė, kad su Šveicarija buvo pasiektas susitarimas, kad 2015 m. sausį grupė Rusijos veterinarijos specialistų atliks patikrą Šveicarijos gyvulinės kilmės produkcijos įmonėse ir svarstys galimą šios produkcijos tiekimą į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)