Pagal bazinį Pasaulio banko scenarijų Rusijos ekonomikos nuosmukis sieks 1,9 proc. Dar gruodį buvo laukiama, kad susidaręs nuosmukis sieks 0,7 proc.

PB ekonomistai nurodo, kad Rusijos ekonomikos laukia ilgas atsigavimo kelias. Tiesa, ataskaitoje minima, kad neigiami veiksniai, sukėlę šalyje recesijos pradžią, ima kiek silpnėti.

Bankas laukia, kad Rusijos ūkio plėtra nors nedaug, tačiau vis dėlto vėl suaktyvės jau 2017 metais – rodiklis sieks iki 1,1 proc. Tiesa, PB prognozė 2017 metams pablogėjo – anksčiau bankas teigė, kad ateinančiais metais augimas sieks 1,3 proc. Dokumente aiškinama, kad „vidutinės trukmės laikotarpiu Rusijos ekonomikos augimo perspektyvos gerokai priklauso nuo naftos kainų“.

„Prognozuojama, kad 2016 metais vidutinės naftos kainos sieks apie 37 JAV dolerius už barelį, o nuo 2017 metų jos išaugs iki 50 JAV dolerių už barelį“, – nurodoma ataskaitoje.

Bankas pabrėžia, kad vidutinės trukmės perspektyvoje prognozė Rusijai „ir toliau iš esmės bus nustatoma remiantis žaliavų kainomis“.

Kovo mėnesį Rusijos centrinis bankas taip pat pablogino savo Rusijos ekonomikos vertinimus 2016 metams. Pasak institucijos vertinimo, vidutinei metinei naftos barelio kainai atsidūrus ties 30 JAV dolerių riba, Rusijos BVP nuosmukis sieks 1,3-1,5 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (773)