Jeigu amžiną meilę vienas kitam dar 1996 metais prisiekę Numavičiai sutiktų viešai prabilti, ko gero, iš jų pasakojimų būtų galima sukurti tikrą meksikietišką serialą – apie meilę, pavydą, pyktį ir išdavystę.

Tačiau „muilo operų“ gerbėjams teks nusivilti, nes nei milijonierius, nei buvusi jo žmona nėra linkę dalytis savo gyvenimo džiaugsmais ir nusivylimais.

Prieš pusmetį pareiškusi, jog siekia atnaujinti prieš 5 metus išnagrinėtą skyrybų bylą, tikrą audrą sukėlusi L. Numavičienė šiandien turėtų gerokai pasigailėti dėl tokio viešumo – Vilniaus apygardos teismas įsiteisėjusia nutartimi paskelbė, kad buvusios N. Numavičiaus sutuoktinės prašymas atnaujinti santuokos nutraukimo procesą yra visiškai nepagrįstas, todėl negali būti tenkinamas.

Kas padaryta, tas padaryta – atgal nesugrąžinsi: L. Numavičienei nepavyko įrodyti, kad prekybos centrus valdantis buvęs sutuoktinis ją apgavo.

Paaiškėjo, kad psichologiją studijavusi moteris buvo pasitelkusi argumentus, kurie teisiškai neturėjo jokios galios: prašydama atnaujinti procesą skyrybų byloje L. Numavičienė nurodė, jog sirgo ir buvo tokios emocinės būklės, kad negalėjo išreikšti savo tikrosios valios. Be to, ji nesugebėjo pagrįsti, kodėl tik po 5 metų atsitokėjo ir pasijuto, jog buvo apgauta.

L. Numavičienė: skyrybomis vyras siekė išsaugoti verslą

Milijonierių šeimos gyvenimo užkulisius praskleidę DELFI šaltiniai teigė, kad L. Numavičienė sugebėjo savo advokatus įtikinti, jog N. Numavičius ją apgavo prašydamas skyrybų – esą aiškino, jog santuokos nutraukimas tebus tik formalus procesinis veiksmas, o jie ir toliau kartu gyvens kaip šeima.

„Nerijus teigė, kad išsiskirsime formaliai – jis siekė, jog būtų išsaugotas jo verslas“, – L. Numavičienės žodžius DELFI citavo jos aplinka.

Pasak šaltinių, moteris sutiko su tokiu vyro pasiūlymu ir pasirašė dokumentus, kuriais taip pat buvo padalytas jų turtas – N. Numavičiui atiteko didžioji jo dalis, nors su L. Numavičiene liko gyventi jų vaikai.
Tiesa, turtas buvo padalytas taip, kaip buvo numatyta dar anksčiau jų pasirašytoje vedybinėje sutartyje.

L. Numavičienė vėliau guodėsi, kad jos sutuoktinis neįvykdė jai duotų pažadų – esą po skyrybų atsisakė kraustytis į naują namą, kuriame ji iki šiol gyvena su vaikais.

Moteris taip pat prisipažino, kad po santuokos nutraukimo jos laukė ir daugiau staigmenų – N. Numavičiaus valdoma bendrovė „Eurovaistinė“, kurioje ji dirbo farmacininke, pareikalavo, jog ši nutrauktų darbo santykius jos pačios prašymu.

Be to, L. Numavičienė tikino, kad dėl skyrybų proceso pablogėjo jos sveikatos būklė, todėl visus santuokos nutraukimo reikalus tvarkė N. Numavičiaus parinkta advokatė, kuriai už suteiktas paslaugas buvo sumokėtas solidus honoraras.

Dėl to L. Numavičienė teisme yra iškėlusi dar vieną bylą, kurioje siekia, kad teismas pripažintų negaliojančia jos ir advokatės dar 2008-aisiais sudarytą atstovavimo sutartį. Būtent jos pagrindu advokatė atstovavo L. Numavičienei per skyrybų procesą su N. Numavičiumi – tuomet sutuoktiniai sutarė, kad santuoką nutraukia bendru sutarimu.

Pasirašytoje taikos sutartyje verslininkas įsipareigojo savo vaikams skirti išlaikymą, o jo sutuoktinei, neoficialiomis žiniomis, atiteko apie 10 mln. litų.

N. Numavičius: po skyrybų Lina gyvena su kitu vyru

DELFI šaltiniai atskleidė, kad namas, į kurį po santuokos nutraukimo persikraustė L. Numavičienė, iš tikrųjų buvo kompensacija, kurią N. Numavičius dar buvo numatęs santuokos nutraukimo metu – milijonierius įsipareigojo pasirūpinti buvusia sutuoktine ir vaikais. Be to, pagal santuokos nutraukimo sutartį moteriai atiteko vienos bendrovės, kurios direktore ji pradėjo dirbti, akcijos.

Didžiausias „Maximos“ akcininkas taip pat nesutiko, kad teisme būtų atnaujinta dar 2008-ųjų gruodį nutraukta santuokos byla – esą viskas jau seniai tarp jo ir L. Numavičienės yra nuspręsta.

N. Numavičius taip pat pažymėjo, kad nėra viskas taip, kaip aiškina L. Numavičienė: esą po skyrybų buvusi sutuoktinė į naują namą persikraustė ne tik su vaikais, bet ir naujuoju savo gyvenimo draugu. Milijonieriaus teigimu, su juo L. Numavičienė esą gyvena iki šiol.

Viena bėda veja kitą

Milijonierius N. Numavičius šiuo metu yra priverstas skirti dideles pinigų sumas advokatų paslaugoms – teismuose yra nagrinėjama ne viena byla, kurioje turtingiausiam Lietuvos verslininkui reikalavimus yra pareiškęs Floridoje (JAV) gyvenantis jo brolis Julius Numavičius.

DELFI jau skelbė, kad J. Numavičius teismo prašo iš savo brolio ir bendrovės „VP Grupė“ priteisti 30 mln. Lt.

Teisėjams nusprendus, kad šis ginčas turi būti narpliojamas arbitraže, sostinės teismą pasiekė dar vienas J. Numavičiaus ieškinys – byla iškelta bendrovei „VP Grupė“, kurios valdybos pirmininkas ir prezidentas yra jo brolis.

Milijonierius siekia, kad teismas „VP Grupę“ įpareigotų pateikti visus dokumentus, susijusius su dar 2006 m. sudaryta neterminuota paslaugų sutartimi ir vėlesniais jos priedais. Pagal šią sutartį „VP Grupė“ buvo įsipareigojusi atstovauti J. Numavičiaus interesams, rūpintis jo turtu ir reikalais, atlikti įvairias teisines ir finansines operacijas.

Ši sutartis buvo nutraukta tik 2010-ųjų balandį.

J. Numavičius ieškinyje nurodė, kad norėtų susipažinti su visais „VP Grupė“ įmonių akcijų pirkimo-pardavimo sandorių, „VP Market“, „Maxima LT“ finansinių ataskaitų dokumentais.

Vienas iš reikalavimų – pateikti duomenis ir apie bendrovių „NDX energija“, „Leo LT“ veiklą – būtent po nesėkmingo energetinio projekto J. Numavičius paliko vadinamąjį VP dešimtuką.

JAV gyvenančio milijonieriaus reikalavimai pateikti net keliolikoje lapų – J. Numavičius nurodė, kad šių duomenų reikalavo ir „VP Grupės“, tačiau informacija nebuvo suteikta, nors liečia jį tiesiogiai.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad J. Numavičius ir jam atstovaujantys teisininkai baiminasi, jog labai svarbūs dokumentai gali būti sunaikinti, paslėpti ar kam nors perleisti.

Teisminiai ginčai tarp brolių vyksta ir ne Lietuvoje – Kipro ir Nyderlandų teisininkai aiškinasi kai kurių jiems priklausančių akcijų apsimestinius dovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (567)