Tačiau užsisakiusi gėlių pristatymo paslaugą per „Interflora“ įmonę liko nusivylusi tiek mergina, tiek mama – gėlių, kaip ir pinigų už gėles, – nė kvapo.

Kad mama gėlių negavo mergina suprato nesulaukusi skambučio. Nerimavusi Jogilė nusprendė pati paskambinti, tačiau skambutis nenudžiugino – mama jokių gėlių tą dieną akyse nebuvo mačiusi.

„Mano mama visada kai gauna gėles paskambina ir padėkoja. Užsakiau antradienį, tikrai nebuvo taip, kad paskutinę minutę. Nuojauta buvo teisinga. Galvoju gal su užsakymu kas blogai, nuėjau į elektroninį banką – pinigai nuimti. 40 eurų suma nėra labai maža už gėles“, – guodėsi ji.

Gėlių puokštė kainavo 33 eurus, 7 eurus dar teko sumokėti už pristatymą.

Internetinėje svetainėje įmonė save pristato kaip užimančią lyderės pozicijas pasaulinėje rinkoje.

„Fleurop ir jos visame pasaulyje veikianti tiekimo sistema buvo įkurta 1927 m. 1946 m. Florist Transworld Delivery, Interflora British Group ir Fleurop-Interflora suvienijo savo jėgas ir įsteigė naują gėlių tiekimo visame pasaulyje organizaciją. Šiandien Fleurop-Interflora kiekvienais metais įvykdo daugiau nei 25 mln. užsakymų.

Dėl taikomų techninių naujovių iki šiol naudotas šūkis „Gėlės į visas pasaulio šalis“ dabar gali būti pakeistas kitu – „Gėlės per kelias valandas į bet kurį pasaulio kraštą“, rašoma bendrovės svetainėje. Tačiau karčią patirtį turėjusi Jogilė su tokiu šūkiu nesutiktų:

„Šitas įvykis labai nuvylė, o dar labiau nuvylė, kad skambinau vakar kokius septynis kartus – nė karto nekėlė, šiandien porą kartų – nekėlė, į el. paštą neatsako. Per feisbuką irgi rašiau ir juokingiausia, kad rodo, kad perskaitė, bet atsakymo jokio nėra.“

Mergina gėles iš būtent šios įmonės užsisako jau ketvirtą kartą, ir gėlės visada būdavo pristatytos, tačiau visai ne tokios, kokias ji rinkdavosi interneto svetainėje. Kartais būdavo atsiųstos ne tos gėlės, kartais – visiškai kitokių spalvų, nei ji užsakiusi.

„Mama net sakė, kad gal kitą kartą vazoninę gėlę užsakyk, nes gėlės ateina nešviežios, vieną dieną pastovi puokštė ir nuvysta.“ Paklausta, kodėl vis tiek rinkdavosi tą pačią kompaniją, jei ne kartą teko nusivilti, ji paaiškina, kad mama gyvena Pasvalio rajone, kaime, kur kitos kompanijos paprasčiausia nepristato gėlių.
Skambučių "Interflorai" išklotinė

„Ir aš ne viena tokia, feisbuke kokie 4-5 žmonės atsirado, kurie negavo. Tikrai kažkas buvo blogai pas juos šį savaitgalį, prisimenu kai prieš jį reitingas feisbuke buvo dar 4 žvaigždutės iš 5, tai dabar tik dvi telikusios, – atkreipia dėmesį.

– Kitą kartą už tokią pat sumą nusipirksiu „Ryanair“ bilietus ir nustebinsiu mamą ją aplankydama ir nupirkdama gėlių už perpus pigesnę sumą. Ir skrydis, ir dovana, suplanavus iš anksto, įtilps į 50 eurų biudžetą. Po šio įvykio geriau jau pati būsiu kurjerė į namus su puokšte“, – tvirtai aiškino mergina.

Nusiskundimų – galybė

Tuo tarpu „Interflora Lietuva“ feisbuko puslapyje nusiskundimų po motinos dienos savaitgalio – apstu. Vieni skundžiasi gėlių taip ir nesulaukę, kitiems gėlės buvo pristatytos, tačiau visai kitokios nei užsakymo nuotraukoje. Tarp besiskundžiančiųjų – moterys, kurių dauguma emigrantės, gėlėmis norėjusios nustebinti mamas.

„Sugadino mamos dieną... Net nesugeba pakelti ragelio...Kam reikalingas klientų aptarnavimo numeris, jei juo neaptarnaujate... Labai nusivylusi... Verkti norisi... Užsisakiau dvi puokštes deluxe...Už pristatymą į tą patį adresą nuplėšėte dvigubai...Vagys...Prižadu, paskutinis kartus...Per metus apie penkis kartus naudojausi jūsų paslaugomis... Nevertinate savo klientų“, – rašė Jolita Tolstova.

Ji pasakojo skambinusi įmonei dvylika kartų ir nežada sustoti. Moteris DELFI atsiuntė žinučių išklotines, kur kreipėsi į įmonės būstinę užsienyje, tačiau jai rusiškai buvo atsakyta, kad ir jiems lietuviškoje linijoje niekas neatsako.

„Buvau pasirinkus kalijų, gerberų ir mėlynų gėlyčių puokštę, o mama gavo geltonas rožes ir chrizantemas, kurios dar ir pigesnės gėlės. Tai kur yra Jūsų kokybiškas klientų aptarnavimas? Kaip galima pasitikėti, kad žmogus, ką užsisakė?“, – skundėsi Giedrė Milinskaitė.

DELFI ji komentavo, kad įmonės paslaugomis naudojasi ne pirmą kartą ir pristatymo problemų nebūdavo, tačiau gėlės kartais buvo visai kitokios nei užsakytos: „Irgi numodavome ranka. Bet šį kartą jau buvo per daug neatitikimų.“ Visgi pasirodžius straipsniui G. Milinskaitė informavo, kad įmonė pripažino puokščių neatitikimą ir sutiko kompensuoti pinigus, todėl priekaištų kompanijai ji neturi.

„Užsakiau vieną, gavau š... Vaiko lygio puokštė, nežinau, gal vaikų darželis pas jus dirba. Vaikas ir tai pasistengtų gražiai padaryti, o čia... Nėra žodžių. Gaila negaliu įkelti. Šluota, ne puokštė“, – rašė viena moteris.
Interflora gėlės

Dar viena moteris paliko ne tokį piktą atsiliepimą: „Sveiki. Užsakiau mamai gėlių puokštę, kuri neatrodė taip kaip nuotraukoje... Na bet mano mama patenkinta, tad ir aš patenkinta. Gėlytes šviežios ir pristatymas greitas. Ačiū jums bent tiek, tačiau jeigu siūlote tokią puokštę, tai būtų malonu, kad ji atrodytų taip kaip nuotraukoje. Visgi ne 5 eurus mokame už tai. Sėkmės versle, tobulėkite!“ (komentarų kalba taisyta – DELFI)

Bendrovė: į visus laiškus atsakome

Kad įmonė užsidariusi nuo visuomenės devyniais užraktais įsitikinti teko ir DELFI. Bandžius susisiekti su įmone rekvizituose nurodytu telefonu – niekas nekėlė ragelio. Antradienį įmonė atrašė per feisbuką ir sutiko pakomentuoti situaciją el. paštu.

„Per Motinos dieną užsakymų daugiau nei įprasta, ir kai puokštė neatitinka reikalaujamų standartų, skundo sprendimas užima šiek tiek daugiau laiko – situacija sprendžiama tarp įmonės, suteikusios paslaugą, floristo ir kliento.

„Interfloros“ specialistai į visus mūsų klientų laiškus atsako ir kiekvieną situaciją sprendžia individualiai“, – teigė įmonės atstovai, tačiau nepaminėjo, kodėl niekas neatsiliepia klientams skirtu telefonu.

Į klausimą, ką daryti nepatenkintiems pirkėjams, „Interflora“ pateikė tokį atsakymą: „Jeigu puokštė nepristatyta arba neatitinka visų „Interfloros“ reikalavimų, grąžiname klientui pinigus arba pristatome naują puokštę – kaip klientas pageidauja“, – rašė atstovai.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)