Skaičiuojama, kad per ateinančius 6 metus darbo rinkai reikės apie 4,5 tūkst. elektronikos inžinierių ir specialistų, apie 1,4 tūkst. orlaivių aptarnavimo inžinierių ir specialistų. Informacinių technologijų specialistų paklausa taip pat augs ir sieks maždaug 14 tūkst.

„Naujų investuotojų atėjimas į Lietuvą keičia darbo rinką ir jau šiandien matome, kad artimiausiu metu darbo rinkoje ženkliai padidės inžinerijų poreikis. Daugiausia jų įdarbins Kaune įsikūrusios ir dar įsikursiančios bendrovės. Ne vienerius metus bendradarbiaudami su šalies aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis informavome jas apie šį poreikį ir tikimės, kad esant galimybei jos padidins ateityje reikalingų specialybių studentų skaičių“, – teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Gediminas Koryzna.

Programos „Kurk Lietuvai“ ir užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ iniciatyva užsienio kapitalo bendrovės siekia supažindinti moksleivius su aviacijos mechanikos, elektronikos inžinerijos ir IT specialybėmis. Profesinio orientavimo vizituose dalyvaus 9-12 klasių moksleiviai.

Įgyvendinant iniciatyvą „Ateities inžinieriai“ užsienio kapitalo bendrovės su įvairių sričių inžinierių darbo specifika supažindins daugiau nei 1000 į bendroves atvyksiančių šalies moksleivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)